Sağlık Çalışanlarından Şikayet Var

hastanede personelin Sağlık Bakanlığı’nda Birim sorumlusu gibi koordinatörlerin ezici, emrivaki söylemleri nedeniyle birçok huzursuzluk yaşandığı iddia ediliyor. Özellikle bazı şehir hastaneleri başta olmak üzere çeşitli sağlık tesislerinde çalışan sağlıkçılar, zaten zor şartlarda çalışırken bir de sorumlularımızın baskıcı ve tehditkar söylemleriyle huzurumuz kalmadı şeklinde sıkıntılar ulaşıyor.

Hastanelerde görevli birim sorumluları ,koordinatörler vb. çeşitli ünvanlarda görev yapan sorumlular personelin huzurlu ve güvenli ortamlarda çalışmasını sağlamaya çalışması gerekirken, maalesef bazı yerlerde tam tersi olduğu yönünde haberler geliyor . İddialara göre baskıcı, ve geçimsiz tavırlar içerisine giren birim sorumluları sağlık çalışanlarını sindirmeye yönelik uygulamaları ile çalışma barışını olumsuz yönde etkiliyor, çalışma huzurunu bozuyor. Vatandaşların sıklıkla her türlü fiili ve sözlü saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanlarına bir de amirleri pozisyonundaki kişiler tarafından yapılan baskılar olduğu ulaşıyor bizlere. Çalışma huzuru yerlerde sürünen bir çok sağlıkçı bugün bir an evvel mesaisini biterek kendilerini hastanelerin dışına atmak için adeta dakikalarla yarışmaktadırlar

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz gün İstanbul’da yaptığı konuşmalarında; “Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, tepeden bakan kibir abideleri…” olarak tanımladığı özellikle kamu hizmetlerinde sorumluluk makamında görev yapan kişilerin daha kibar ve tatlı dilli olmaları gerektiğini belirtelim .

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın bir açıklamasında; “imkanlarına güvenerek gönül kıran, tepeden bakan kibir abideleri” olarak nitelendirdiği sorumluluk makamındaki kişiler için, “insanların gönlüne tevazu ile dokunmanın önemini” nden bahsetmişti konuşmalarında . Sağlık çalışanlarının huzurlu bir ortamda çalışmaları için, yönetici ve sorumlu seviyesindeki bazı kimselerin insan onurunu zedeleyici söylemlerden vazgeçmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Tabi sözümüz sadece gönül kıranlara. Bizim gönül alan herkesle gül gibi geçinen yöneticilerimize sözümüz yok. Onlara sadece teşekkür ediyoruz.


 

Editör: TE Bilisim