Aşı uygulamaları devam ederken sabah.com.tr uzun süredir konuşulan üçüncü doz aşı uygulamalarıyla ilgili özel bilgilere ulaştı. Edinilen bilgilere göre, 13 Ocak 2021'de Fahrettin Koca önderliğinde koronavirüs aşılarını olan sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşı olacağı öğrenildi.

ANTİKOR 6 AY SONRA AZALIYOR

Pandemiyle mücadelede ön safhada olan sağlık çalışanları ilk iki doz koronavirüs aşısını Sinovac aşısı oldu. Yapılan araştırmalara göre, aşıyla vücutta oluşan antikorun yaklaşık 6 ay sonra azaldığı ve tekrar hastalık riski oluştuğu ortaya çıktı. İlk aşılanan grubun sağlık çalışanları olması nedeniyle önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarına üçüncü doz aşı uygulamasının başlanacağı öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ DOZ HANGİ AŞI OLACAK?

İlk iki doz koronavirüs aşısını Sinovac olan sağlık çalışanlarına üçüncü dozda ise hangi aşının yapılacağı henüz netleşmedi.

İtfaiye aracındaki skandal görüntüler tepki çekmişti! Rezaleti bu sözlerle savundular

İngiltere’de çığır açan araştırma! Koronavirüsten koruyan gen keşfedildi!

Son dakika | Çarpıcı açıklamalar: ABD hangi muhalefet partisine para verdi?

Başak Ermiş'e sevgili dehşeti! "Başıma gelmesine şaşırmadım"

Flaş iddia! "Duyumlarımız Sergen Yalçın'ın..."

FARKLI TÜRDEN AŞI YAPILMASININ SAKINCASI VAR MI?

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamasında, üçüncü doz aşıların farklı türden aşılardan seçilmesinde hiçbir sakınca olmadığını belirterek "Birinci dozu mRNA yaptırdıysanız ikinci dozu da mRNA veya ilk dozu inaktif yaptırdıysanız ikinci dozu da inaktif aşı olmak gerekiyor. Yükleyici doz yaptırmak isteyenler ise aşı uygulamasının üzerinden altı ay geçtikten sonra farklı bir türden aşı yaptırabilir." ded

Editör: TE Bilisim