Mersin Şehir Hastanesi’nde bir kişinin yaşamını yitirmesinin ardından hasta yakını sağlık çalışanlarına saldırdı. Saldırgan hastanenin Acil Servis girişinde polis memurunun silahını alarak sağlık çalışanları ve polise doğrulttu.

Sağlık çalışanları ve hastalara korku dolu anlar yaşatan kişinin saldırı girişimi, silahın emniyetinin kapalı olması nedeniyle önlendi. Olayın ardından saldırganın serbest bırakılması, sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Genel Sağlık İş Mersin Temsilcisi Gürbüz Şen, saldırganın serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Şen, “Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını ve şahsı derhal gözaltına alınmasını talep ediyoruz. Gözaltı işlemi için sağlık çalışanlarının öldürülmesi mi beklenmektedir?” ifadelerini kullandı.

Mersin Tabip Odası tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada ise, “Mersin Şehir Hastanesi acilinde bir hasta yakınının görevli polis memurunun silahını alması, içeride bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir” denildi.(BirGün)

Editör: TE Bilisim