Olay öğle saatlerinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde meydana geldi. Çocuklarını hastaneye getiren aile, görevli kadın doktorla tartıştı. İddiaya göre baba doktora ağır küfürler de etmeye başlayınca "beyaz kod" verildi. Güvenlik görevlilerin müdahalesi sonrasında aile bu kez de hemşirelere saldırmaya çalıştı. Aile fertleri hemşire bankolarındaki bilgisayarların monitörleri devirerek kırdı. Hastane güvenliği ve polisin güçlükle yatıştırdığı olay sonrası kadın doktor ve hemşirelere saldıran aileden iki kişi gözaltına alındı. Saldırganlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hastanenin güvenlik kamerası görüntülerine el konulurken olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

ÖĞÜTLÜ ZİYARET ETTİ

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde hasta yakınları tarafından görevli hekim ve hemşirelere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Yaşanan olay sonrası SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsüne giden Öğütlü, saldırıya maruz kalan hekim ve personele "Geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Olayla ilgili bilgi alan Öğütlü, hasta yakınları tarafından küfürler, ağır hakaretler ve tehditlerle görevli hekime gerçekleştirilen saldırının beyaz kod verilerek güvenlik ve personelin araya girmesiyle daha vahim sonuçlar yaşanmadan engellendiğini belirtti. Olayı başlatan hasta yakınlarının hemşire bankosuna yönelerek öfkelerini bilgisayar monitörlerini devirerek çıkardıklarını dile getiren Öğütlü, yaşanan olayı en sert şekilde kınadıklarını ifade etti.

KABUL ETMİYORUZ


Öğütlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık personelimize yönelik hiçbir şiddet olayına asla müsamaha göstermemiz mümkün değil. Sebep ne olursa olsun bu tarz eylemleri asla kabul etmiyoruz. Personelimiz olayın ardından şikayetçi olmuş ve olay adli makamlara iletilmiştir. Şiddete maruz kalan personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yaşanan olayın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Editör: TE Bilisim