CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a korona virüs salgınıyla mücadele edildiği günlerde “Sağlık çalışanları bürokratlarınızdan daha mı az değerlidir?” diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, virüsün en çok sağlık çalışanlarını etkilediğini belirterek “7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluşturmaktadır. Hastalar ile yakın temasta olan sağlıkçıların çoğu evlerine gitmemekte, aileleri ile online iletişim kurmak zorunda kalmaktadırlar.” dedi.

Milletvekili Kayan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları yöneltti;

1- Virüs salgını ile mücadele devam ettiği sürece “Sağlık çalışanları” nın maaşlarından “VERGİ” alınmaması yönünde bir çalışmanız var mıdır ?

2- “Sağlık çalışanları”mızın bu süreç içerisinde maaşlarından vergi almayarak; insanüstü gayretlerine, devlet ve toplum olarak saygımızın gereğini yerine getirmiş olmaz mıyız ?

3- Bildiğiniz üzere; ülkemizde birkaç kurumdan maaş alan bürokratlarımız bulunmaktadır. Yapılan düzenlemeler ile “bürokratlar” ın 2. ve 3. maaşlarından vergi alınmaması karara bağlanmıştır. Sizce bu kamuoyu vicdanına sığmakta mıdır ?

4- Canlarını hiçe sayarak, insanüstü çaba gösteren “sağlık çalışanları” mız, “bürokratlarınız” dan daha mı az değerlidir ?

Editör: TE Bilisim