İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının ek ödemeler alma konusunda sıkıntı yaşadığını, çıkarılan şiddet yasasını uygulamada sıkıntılar olduğunu ifade etti.

YASA BİRAN EVVEL ÇIKSIN
Sağlıkçıların salgın sürecinde, büyük fedakarlıklarla çalıştığını belirten Milletvekili Usta "Sağlık çalışanları zorlukların yanında şiddete maruz kalmaktan da kurtulamıyor. Şiddet yasası çıktı ama uygulamaya geçilemedi, zanlılar hala dışarda. Bu sebeple, şiddet yüzünden ya emekliye ayrılıyorlar ya da istifa ediyorlar" ifadelerini kullandı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
Sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılması konusunda verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Milletvekili Usta "Asistan hekimler ve bazı sağlık personelleri pandemi servislerinde nöbet tutmalarına rağmen, branşları olmadığı gerekçesiyle tavandan yatacağı söylenen ek ücreti çok daha az alıyor " dedi.

ATAMALAR HALA YAPILMADI
'Hastane Bilgi İşlem Personeli'nin kadro almakta sorunlar yaşadığını kaydeden Usta şöyle konuştu: " Atanamayan sağlıkçılar var. Koruyucu ekipman sıkıntısı var. İntörn hekimlerin 600-700 TL maaşla çalışarak yaşadığı mağduriyet var. Bu şekilde verimli çalışmaları mümkün değil. Bu zor zamanda devlet sağlık çalışanlarının yanında olmalıdır. "

 
Editör: TE Bilisim