Bundan  15 sene önce hemşire maaşları polis ve asker maaşlarından fazla, 10 sene önce aynı, bugün ise 1 hemşire ile 1 bekçinin maaşı aynı.

Eylül 2019 maaş bordrosuna göre 2.derecenin 1. kademesinde görevli yüksek okul mezunu hemşire 4 bin 420 lira maaş alırken , işe yeni başlayan bir bekçi 4 bin 360 lira net maaş aldı. Elbette burada bekçilerimizi küçük görmek gibi bir durum söz  konusu değil. Burada yıllara oranla sağlık çalışanlarının maaşının ne kadar düştüğünü vurdulamak istedik.

Eskiden öğretmen, polis asker maaşları ile kıyaslanan sağlıkçı maaşları bugün bekçi maaşları ile kıyaslanıyorsa bunun elbeltte düşünülmesi gereken çok yönü var. Günümüzde hemşire ile polis asker maaşı kıyaslanması geride kalmış, doktor ile polis asker maaşı kıyaslanmaya başlamıştır. Zira il sağlık müdürlüğünde , toplum sağlığı merkezlerinde ve 112 lerde görev yapan doktolar ayda 7-8 bin lira maaş almaktadır. 

Sağlık Çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı  nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. Hastaları memnun ettiğimiz kadar sağlıkçılarımızı memnun edemedik. 

Editör: TE Bilisim