Nevşehir'de konut kiraları abartılı rakamları görürken ev sahipleri kiraları yükseltmek için kiracılarına çeşitli mobbingler uyguluyor.

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanı olarak görev yapan bir vatandaş, Nevşehir'deki ev sahiplerinin acımasızlığından, konut kiralarının artışından ve artık kiralık ev bulunamamasından yakındı. CT Haber'e ulaşarak bu konunun haber yapılıp gündeme getirilmesini isteyen sağlık çalışanı isyanını dile getirdi.

Kira Arttırmak İçin Her Yolu Deniyorlar!

Nevşehir’de çalışan bir sağlık personeli olduğunu belirten vatandaş, ev sahibinin on gün önce evde tadilat yapacağını bildirerek 20 günlüğüne eşyalarını çıkarmasını istediğini, binanın tek kişiye ait olduğu için diğer kiracılara da aynı şeyi söylediğini ifade etti. "Bu durumu bahane ederek ücretleri arttıracağını anladık. Dört kiracıdan sadece biriyle anlaştı." Anlaştığı kiracının da kirasını 1000 liradan 2500 liraya çıkardığını söyledi.

"Bu Memlekete Hakkımı Helal Etmiyorum"

Ev sahibi kira artışını kabul etmeyen kiracıların Eylül ayına kadar evden çıkmalarını istiyor ancak mağdur vatandaşlar Nevşehir’de kiralık ev bulamıyor. Olan evlerin kiralarının da 3500 liranın üzerinde olduğunu söyleyen vatandaş, "Kredi borcum var ve bu ücreti ödeyemiyorum. On gündür resmen kafayı yiyoruz binadaki diğer kiracılarla. Memleketin hiç mi insafı kalmadı? Nasıl bir durumdan geçiyoruz? Zaten biliyorsunuz ama lütfen bu durumu dile getirin. Devlet Hastanesi personeli hakikaten zor durumda. Yakın arkadaşlarımdan da aynı durumu maruz kalanlar var. Memuru, asgari ücretlisi pandeminin tekrar hortladığı bu dönemde işini mi yapsın, böyle şeylerle yıpratılsın mı?" diyerek isyan etti. 

Ayrıca Covid-19 ve yoğun bakım servislerinde çalıştığı ifade eden mağdur sağlık çalışanı "Beni mağdur eden bu memlekete hakkımı helal etmiyorum." diyerek Nevşehir halkının omuzlarına büyük yük bindirdi.(CT Haber)

Editör: TE Bilisim