Bir hastanede kaç eğitim hemşiresi olmalı, eğitim hemşiresi olma kriteri nedir?Eğitim hemşiresi olmak için ne yapılması gerekmektedir. Hemşire, ebe, sağlık memuru, att v.b personelin alanlarda görevlendirilmesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri ve başhekimler sınırsız yetkiye mi sahiptirler? 500 yataklı bir hastanede 4 Hizmet içi eğitim hemşiresi, 1 diyabet eğitim hemşiresi, 1gebe okulu eğitim hemşiresi ayrı olur mu? Standardı nedir bir hastanede EĞİTİM HEMŞİRESİ olarak görevlendirilmenin. Hastanede çalışan ve sağlık mağduriyeti nedeni ile nöbet muafiyeti olan, eş yada çocuğu nedeni ile nöbet muafiyeti olan, Bakanlığın yayınlamış olduğu ve mümkün olduğunca nöbetten çıkarılsın denilen 25 yıl ve üzeri çalışan personel arasından Hizmet içi Eğitim Hemşireliği, Diyabet Eğitim Hemşireliği, Gebe Okulu Eğitim Hemşireliği yapabilecek olan yok mudur?

Hastane yöneticilerine sormak isteriz

  • Eğitim birimlerinde kaç görevli personeliniz var?
  • Eğitim biriminde görevli personeliniz için hiç iş gücü/iş yükü analizi yaptınız mı?
  • Eğitim birimi çalışanlarınızın kaç tanesi aslında sahada nöbet tutabilecek durumda?
  • Benim nöbet tutacak elemana ihtiyacım var derken Eğitim Hemşireliği Biriminde görevlendirdiğiniz elemanları düşünüyor musunuz?
  • Eğitim Biriminde çalışan personelinizin kaç tanesi Sağlık mazereti nedeni ile nöbet tutmayan, yada genelge ye istinaden 25 yıl ve üzeri çalışan personelden?
  • Eğitim Biriminde çalışan personelinizden kaç tanesi 10 yıl ve altı çalışması var?
  • Eğitim Biriminde çalışan personelinizden kaç tanesi 5 yıl ve altı çalışması var?
  • Eğitim Biriminde çalışan personelinizin kaç tanesi hastaneye başlar başlamaz eğitim hemşiresi olarak görevlendirdiniz?
  • Eğitim hemşireliği özellikli dediğinizi duyar gibiyim. Hastaneye yeni başlayan personelin Eğitim Hemşireliği bölümünde çalışacak kadar yetenekli olduğuna nasıl karar verdiniz?

Mesleğin daha baharında, hastaneye yeni atanmış personeli Eğitim Hemşireliği Bölümünde görevlendirirken sahada adaletten, haktan, hukuktan bahsetmeyin. Nöbet tutacak elemana ihtiyacım var demeyin.

  • Gece nöbet tutmak istemeyen bir personel kendine mobbing yapıldığı iddiası ile eğitim hemşireliğinde sağlık muafiyeti nedeni ile ve 25 yıl üzeri olmayan görevlendirdiğiniz personeli örnek vererek dava açsa dava sonucu ne olur?
  • Fazla mesai çalışan personel eğitim hemşireliğinde sağlık muafiyeti nedeni ile ve 25 yıl üzeri olmayan görevlendirdiğiniz personeli örnek vererek dava açsa dava sonucu ne olur?

Unutulmamalıdır ki Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri de,Başhekimlerde yasa ve yönetmeliklere uymakla yükümlüdür. Ben böyle istiyorum yaptım oldu ile kurumlar yönetilmez.Yetkiler sınırsız değildir. Yetkiler yasa ve yönetmelikler doğrultusunda kullanılmalıdır. İl Sağlık Müdürleri, başkan ve başkan yardımcıları  makam odalarında oturup, evrak sevk edip, sosyal medyadan hak hukuk paylaşımı yapmakla olmuyor. Önünüze bir şikayet dilekçesi gelince Bakanlıktan müfettiş istemek de değil müdürlük, başkanlık ve başkan yardımcılığı yapmak. Müdürlük, başkan ve başkan yardımcılığı yapmak yasa ve yönetmeliklerin uygulanıp uygulanmadığını en başında kontrol ederek aykırı durumlara izin vermemek ile olur.

Editör: TE Bilisim