Kreş Geliyor

Sağlık Bakanlığının 81 İlde her ilde 0-6 yaş aralığında bulunan sağlık çalışanlarının çocukları için kreş açmayı planladığı öğrenildi

Kadının çocuk eğitimi ve gelişimindeki yerinin doldurulamayacağı gerçeğiyle birlikte çalışma hayatına katılımının her geçen gün artmıştır. Ülkede kadın çalışan sayısının en fazla olduğu sektörlerden birinin sağlık sektörüdür ve , sağlık kuruluşları 24 saat esasına göre aralıksız hizmet vermektedir.

Kadının çalışma hayatında daha fazla yer alması, sağlık sektöründeki yoğunluğu ve nöbet zorunluluğunun, bu alanda çalışan personelin okul öncesi çocukları için kurum bünyesinde çözüm sağlanmasını gerekli kılmaktadır. Sağlık kuruluşlarında çalışan personelin sorun, ihtiyaç ve talepleri dikkate alınarak okul öncesi çocukları için kreş hizmeti verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Sosyal devlet anlayışı gereğince çalışanların memnuniyetinin sağlanması, mağduriyet oluşturan konuların çözümüne çalışılmasının hizmet kalitesini artıracağı ortadadır.

İşte bu nedenlerle Bakanlık çok önemli bir projeye imza atmıştır.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazıya göre Sağlık Çalışanlarının 0-6 aralığında olan çocukları için kreş açılması planladığı belirtildi. Sağlık Müdürlüklerinden bünyelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının 0-6 yaş aralığında çocuklarının tespiti yapılarak 50 ve üzeri çocuğun bulunduğu kuruluşların bünyesinde kreş açılması, bu sayının altında kalanlar için ise; birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkanı sağlanması için sağlık kuruluşlarınca gerekli çalışmaların başlatılması istendi.

Kreş hizmetinin verilmesinin sağlanarak yapılan çalışmaların koordinasyon ve denetiminin İl Valilikleri yapacak.

Editör: TE Bilisim