Sağlık Bakanlığı'nın en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranlarını paylaştığı tabloda en çok aşılama yapılan il Muğla oldu. Hazırlanan tabloda Muğla'nın aşılama oranı yüzde 79.2 olarak yer aldı.

Bu başarıda emeği geçen tüm sağlık çalışanı arkadaşlarıma ve sağlık yöneticilerine teşekkür ediyorum. 
Muğla halkı kendine yakışanı yaptı ve aşı olmayı tercih etti. Her bir vatandaşımıza göstermiş oldukları hassasiyet ve bilime verdikleri değer sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum

Aşı oranımızın yüksek olmasında misafir aşılamamızın da etkisi olduğu unutulmamalı !!

Evet misafir…Misafirlerimiz Muğla’ya gelmeye devam ediyor ve yerel halkımızın yanında misafirlerimizin de aşılamaları devam ediyor.
Muğla yaz-kış nüfusu arasında büyük fark olan bir il bu fark sağlık hizmet sunumunu sağlık çalışanları açısından olumsuz etkilemektedir. 

Fedakar sağlık çalışanlarımız  kışın 1 milyon nüfusa hizmet verirken yazın 3 milyon nüfusa hizmet vermeye gayret göstermektedirler. 

İlimizin sağlık personel sayısı yeterli olmadığını , pdc’si(personel dağılım cetveli) kış nüfusuna göre hesaplamasının doğru olmadığını  bugüne kadar hep yüksek sesle dile getirdik; yaz-kış nüfus ortalaması alınarak personel sayısı belirlenmesi gerektiğini her ortamda anlatmaya çalıştık  malesef duyuramadık belki aşılama oranındaki başarı ile duyarlar diye ümit ediyoruz.

Ayrıca stratejik öneme sahip Marmaris ve Bodrum Devlet Hastanelerine mutlak süretle ihtiyaç olan uzman hekim kadrolarının açılması gereklidir. Muğla Eğitim Araşatırma Hastanesinden yapılan görevlendirmelerle bu değirmen dönmüyor…

Nüfus artışındaki bu Duruma rağmen nasıl kaliteli hizmet veriliyor sorusu aklımıza geliyor! 
Cevap: 2 kişinin yapacağı işi 1 kişi yaparak, yıllık izinlere sınırlama getirilerek ve resen görevlendirmeler yapılarak.
Maalesef Muğla’daki sağlık çalışanları 2 kişilik çalıştığı yetmiyormuş gibi görevlendirmelere gidiyor ve en büyük özlük hakkı olan yıllık izinlerini bile istediği gibi kullanamıyor…

İlimizin aşılama oranında yüksek olması sağlık çalışanlarının nasıl bir üstün gayretle çalıştıklarının da bir göstergesidir. Yaptıkları işi, gösterdikleri olağanüstü gayreti takdire şayan buluyorum.

Muğlada ki sağlık çalışanlarının özveri sini sağlık bakanlığının görmesini temenni ediyor kalıcı çözümler üretmesini bekliyoruz...

Özcan Çiçek 

Sağlık Sen Muğla Şube Başkanı 

Editör: TE Bilisim