İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Özel Medipol Hastanesi’ne kiralanması ya da devredilmesi ile ilgili  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi vermişti. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a verdiği cevap şu şekilde:

“Kocaeli’deki bazı yerel internet sitelerinde yayınlanan iddialar üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüzden 8 Ekim 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasında da değinildiği üzere inşaatı devam eden ve 2020 yılında tamamlanarak devreye alınması planlanan Kocaeli Şehir Hastanesi, hizmet vermeye başladığında halkımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak ve bölgemizdeki hizmet kalitesini üst düzeye taşıyacaktır.
Şehir Hastaneleri ile ilgili tüm işlemler mevzuat çerçevesinde hassasiyetle yürütülmekte olup, yasal prosedürler dışında bir uygulama yapılması mümkün değildir. Diğer yandan Şehir Hastanelerinin açılacağı illerde, sağlık hizmetlerindeki insan gücü, tıbbi cihaz dağılımı ve mevcut hastanelerin rolleri bütüncül bir bakış açısı ile ilin ihtiyacına göre yeniden planlanmaktadır. Kocaeli ilinde de bu şekilde olacaktır.
Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli Devlet Hastanesinin faaliyetlerine; ilin ihtiyaçları doğrultusunda, Bakanlığımıza bağlı, sağlık ve sağlık eğitimi odaklı bir merkez olarak devam etmesi planlanmaktadır. Öte yandan ilimizde bulunan herhangi bir hastane binasının ticari amaçla özel sektöre kiralanması veya sağlık dışı bir hizmet için kullanılması şeklinde bir planlama kesinlikle söz konusu değildir. Bu tip iddialar mesnetsiz ve gerçek dışıdır.”

Editör: TE Bilisim