Konuyla ilgili açıklama yapan Adıgüzel şunları ifade etti: “Sağlık Bakanı sorularımıza yanıt veremiyor diyorum. Bir süredir bu konu gündemde. Sağlık Bakanlığından soru önergemize yanıt geldiğini öğrendiğimde sevindim. ‘Bakan beni yanılttı, herhalde tüm eksik bıraktığı ihmal ettiği sorularımı tek bir seferde oturdu çalıştı, yanıtlayabildiklerini bir dosya halinde gönderdi’ diye düşündüm. Maalesef gerçek ortaya çıktığında ‘keşke hiç göndermeseydi’ dedirtti. Kanunen 15 gün içerisinde yanıt vermesi gereken soruma 1 yıl 9 ay sonra yanıt vermiş. Ama daha acısı, mantık olarak soruların kısa, cevapların uzun olması gerekirken, yarım sayfa soruma 1 satır yanıt verebilmiş. Keşke hiç zahmet etmeseymiş.

CEVAP VERMEYEN CEVAP

Ülkemizde pek çok hastanede uzman hekim sıkıntıları var. Kadro eksiklerinden dolayı bazı hastanelerimiz yetersiz kalıyor, vatandaş gerekli sağlık hizmetini alamıyor. İşte önergemiz de bu konuyla ilgili Ordu Devlet Hastanesi’nde sadece tek bir onkoloji uzmanı olmasının yetersizliği ile ilgiliyken ve bu durumun yanlışlığını ifade ettiğim pek çok veri içerirken, Bakan’dan gelen yanıt sadece tek bir satır ve o da zaten önergemize konu olan hastanede tek bir onkoloji uzmanı olduğunu kendi cümlesi ile ifade ettiği bir satır. Diyor ki, “Ordu Devlet Hastanesi’nde bir tıbbi onkoloji uzman tabip aktif olarak görev yapmaktadır.” Biz de zaten bunu soruyoruz niçin 1 tane neden daha fazla değil diyoruz.

HESAP VERME KÜLTÜRÜ OLMAYAN YÖNETİM

Bu ülkenin sağlık sistemini emanet ettiğimiz bakan, maalesef Meclis’in en önemli görevlerinden biri olan denetim görevini hiçe saymaktadır. Sadece pandemi (salgın) döneminde kendisine 155 soru yönelttim. Bu soruların tamamı titizlikle çalıştığımız, sahadan gelen verilerle hazırladığımız sorulardır. Sağlık Bakanı bu sorulara yanıt vermiş olsaydı, bugün ülkemiz pandemide (salgın) çok daha hazırlıklı ve başarılı olacaktı. Ancak ne yazık ki ülkeyi hesap verme kültürü olmayan bir hükümet yönetiyor. Sonuç da böyle oluyor.”

Kaynak: ORDU OLAY

Editör: TE Bilisim