Ses Kocaeli haber sitesinde,  ‘Bu sağlık merkezinde SIKINTI VAR’ başlığı ile Körfez İlçemizde bulunan Körfez Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi’nde mesai saatlerine uyulmadığı ve 19.30’a kadar açık kalması gereken merkezin açık olmadığı haberi yer almıştı.

Yazının, yayınlanmasının ardından bu sağlık merkezinde bulunan 5 aile hekiminden birisi olan bir doktor arayarak olayla ilgili açıklama yaptı.

Bu sağlık merkezi A sınıfı bir sağlık merkeziymiş ve burada 5 aile hekimi görev yapıyormuş. Bu aile hekimleri isterlerse kendi hastalarını 19.30’da kadar muayene edebiliyorlarmış. Fakat sadece kendi hastalarına bakabiliyorlar diğer aile hekimlerine bağlı olan hastalara hiçbir müdahalede bulunamıyorlarmış.

Özellikle pandemi döneminde bebeklerin ve yaşlıların kalabalık saatlerde merkeze gelmemesi için 19.30’a kadar görev yaptıklarını, ertesi günde mesaiye 10.30’da başladıklarını dile getiren doktorumuz durumun vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Evet, Körfez’de bulunan Mimar Sinan Aile Merkezi’nde sadece kendi hastalarına bakmak için 19.30’a kadar çalışan ve sadece kendi hastalarına bakan aile hekimlerimiz var.

Kaynak:https://www.seskocaeli.com/haber/8291798/sadece-nobeti-olanlar-hasta-bakiyormus
 

Editör: TE Bilisim