Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi rektörlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru Koşulları ve Uygulama İlkeleri uyarınca öğretim üyesi alımı ilanı yayınladı.

İlanda Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları doktora öğretim üyeliği için özel ilan şartı olarak Ani işitme kayıplarında akupunktur tedavisi konusunda klinik deneyimi olmak. Hayvan deneyleri sertifikası olmak,

Türk Dili ve Edebiyatı Halk Bilimi Doktor Öğretim Üyesi için özel ilan şartı olarak Doktorasını Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Türk Halk Bilimi programında yapmış olmak. Dijital ortam folkloru ve mizah alanlarında çalışmaları olmak getirildi.

İlanda İktisat İktisat Teorisi Doktor Öğretim Üyesi için özel ilan şartı olarak İktisat alanında doktora yapmış olmak. Emek piyasasında ayrımcılık ve tüketici davranışları konularında çalışmaları olmak şartı getirildi.

İlanda ayrıca, Cerrahi Tıp Bilimleri Anestezi ve Reanimasyon Doktor Öğretim Üyesi için özel ilan şartı olarak ise, Postoperatif bulantı-kusma ile ilgili çalışması olmak şartı getirildi.

YÖK YASAKLAMIŞTI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yükseköğretim kurumlarında akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla 'Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde düzenleme yaptıklarını belirterek bazı akademik kadro alımlarında yaşanan durumlardan rahatsız olduğunu, bunları engellemeye yönelik düzenlemeler yapacağını söylemişti.

Saraç, "Bu kapsamda yükseköğretim kurumlarımızın akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla 'Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde yaptığımız düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yaptığımız bu çalışma neticesinde; Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak.

Ayrıca, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek.

Belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarındaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve 'fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi önceleyen' bu düzenlememizin yükseköğretimimiz ve akademisyen adaylarımız açısından hayırlı olmasını dilerim" demişti.

Kaynak: Akasyam Haber https://www.akasyam.com/sayin-rektor-alacaginiz-ogretim-uyesinin-sadece-ismini-yazsaydiniz-daha-kolay-olmaz-miydi-179561/

Editör: TE Bilisim