Saç ekimi için uygun musunuz? Ekilen saçlar kalıcı mı? yaptırmadan önce bilgilenelim

Saç ekimi yeni bir prosedür türü değildir, ancak arkasındaki teknoloji son yıllarda büyük ölçüde gelişmiştir. Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE), kafa derisindeki incelme alanlarını eski haline getirmek için kanıtlanmış ve minimal invaziv bir prosedür olan bir saç ekim yöntemidir.  FUE saç ekimi yöntemi, doğal bir görünüm için kendi saç köklerinizin greft yerleştirilmesini kullanır. Sonuç olarak doğrusal izler yaşamazsınız ve dikişler kullanılmaz. Saç deriniz günler içinde tamamen iyileşir.

 FUE saç ekimi, dikiş içermez. Sonuç olarak sağlıklı foliküllerin alındığı bölge (donör alan olarak bilinir) birkaç gün içinde normalden çok farklı görünmeyecektir.

FUE saç ekimi tamamen doğal görünüyor. Saç derisinin daha önce ince olan bölgelerinde yeni bir büyüme yaratmak için kendi saç kökleriniz kullanıldığından, daha dolgun bir görünüm oluşturan alan tamamen kendi saçınız olacaktır.

FUE saç ekimi, komplikasyon riskini büyük ölçüde azaltan ve iyileşme süresini hızlandıran, invaziv olmayan bir prosedürdür. Foliküler üniteler çıkarılırken yapılan kesiler çok minimaldir. Çoğu hasta hemen ertesi gün normal günlük rutinlerine dönmeyi seçer.

FUE saç ekimi ayakta tedavi prosedürüdür, yani bir iyileşme odasında vakit geçirmenize gerek olmadığı ve bu nedenle cerrahi bir prosedürden önemli ölçüde daha düşüktür.

 Bir FUE saç ekimi, prosedür tamamlandıktan üç ay sonra sonuçları gösterecektir. Altı ay kadar kısa bir süre sonra, asıl tamamlanmış haline kavuşacaksınız. Bu noktada, ekilen saçlarınız ve doğal saçlarınız başka bir işlem yapılmadan kendiliğinden doğal olarak uzar.

Saç Ekimi, gerçekleştirdiğimiz cerrahi bir tekniktir. Saç, kafa derisinin “en kalıcı” yani ense bölgesinden alınır, sorunlu olan kalıtım veya başka nedenlerle saç dökülmesi görülen diğer alanlara aktarılır.

Saç ekiminin arkasındaki mantık şu fenomene dayanır: kafa derisinin üst kısmındaki saç, genetik olarak başın arkasındaki ve yanlarındaki saçlardan farklıdır. Daha spesifik olarak kalıcı saç bölgesi, yani kafa derisinin yanları ve arkası, genetik olarak duyarlı bölgede yani başın tepesinde saç dökülmesine neden olan genetik ve hormonal faktörlere cevap vermez. Saç derisinin tepesinde saç dökülmesi yaşayan bireylerin çoğu, saç derisinin arkasında ve yanlarında hayatlarının geri kalanında dayanacak nispeten kalın saçlar ortaya çıkar.









Saç ekimi prosedürünün dayandığı bir diğer temel olgu da “verici bölgenin koruyuculuğu” dur. Bu, bir saç kökü ekildiğinde orijinal özelliklerini koruyacağı anlamına gelir. Dr.Leyla Arvas belirtiyor; “saç ekim konsültasyonlarımda düzenli olarak aldığım bir soruya ışık tutuyor” Saç ekiminde ekilen saçlar geçici mi kalıcı mı? Yukarıdaki bilgilerden hareketle kalıcı saç bölgesinden gelen saçların kalıcı olacağını güvenle söyleyebiliriz. Bunun tek istisnası, saç dökülmesinin nedeninin başka bir olağandışı nedene bağlı olduğu bazı nadir durumlardır.

Saç ekimi prosedürlerinde, saç derisinde büyüyen ve doğal olarak oluşan saç kümeleri olan "foliküler üniteler" kullanarak saçları kalıcı saç bölgesinden hareket ettiririz. Her bir foliküler ünite 1-5 arasında saç teli içerebilir. Tipik olarak, çoğu insan tüm kafa derisi boyunca folikül başına ortalama yaklaşık 2,5 saç teli. Foliküler üniteleri doğal olarak oluşan gruplarına aktararak, greftin hayatta kalma şansını optimize ederken en doğal sonucu yaratıyoruz.

 Saçları tipik olarak foliküler üniteler kullanarak ekmemize rağmen, bazı benzersiz durumlarda tek saç foliküllerini kullanmayı tercih ederiz. Bunu yapabileceğimiz yerlere bir örnek saç çizgisidir çünkü doğal bir saç çizgisi genellikle sadece tek saç köklerinden oluşur. Saç çizgisindeki tek saç köklerinin arkasına iki saç kökü yerleştirilir ve daha büyük olan doğal kökler iki saç kökünün arkasına yerleştirilir. Bu folikül dağılımı modeli, bir saç ekim prosedüründe en doğal sonucu oluşturur çünkü saçsız olmayan bir saç derisini en doğal şekilde taklit eder.

Tek saç kökü kullandığım bir bölgeye bir başka örnek de kaşlardır çünkü doğal kaş sadece tek kıl köklerinden oluşur. Optimal bir saç ekimi yapmak, ekibimiz ile yarattığımız için şanslı hissettiğimiz bir sanattır. En doğal saç ekiminin oluşturulmasında, 

1) saç çizgisinin nerede oluşturulduğu,

2) kafa derisinin farklı alanlarına ne kadar yoğunluk verildiği ve 

3) ekilen saçların nasıl açılı olduğu gibi birçok ayrılmaz faktör vardır.









Her saç ekimi farklı yapılır ve tüm saç ekimleri eşit oluşturulmaz. Potansiyel saç ekimi hastalarına, oluşturdukları en doğal ekilen saç çizgilerine bakmalarını ve bunu saç ekimi prosedürünüz için kime güveneceklerine karar verirken önemli bir ölçü olarak kullanmalarını söylüyoruz. 

Saç ekimi sonuçlarınızı mezoterapi ile garanti altına almak…

Saç mezoterapisi, saç dökülmesini önlemeyi amaçlayan, saç oluşumunun yoğunluğunu artıran seçenekler sunan bir iyileştirme yöntemidir. Saç derisindeki proteinleri, vitaminleri ve diğer besin maddelerini düzenleyen bir işlemdir.

Saç Mezoterapisi, saç derisi beslemeleri ve enjeksiyon iğneleri yardımı ile ağrısız bir şekilde saç derisini besler ve nemlendirir. Aynı zamanda hücre metabolizmasını hızlandırır, enfeksiyon oluşumunu engeller ve saç oluşumunu hızlandırır. Bu işlem saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve saç köklerini daha kalın, hacimli, güçlü, uzun ve sağlıklı saçlar haline getirerek yeniler. Bu iyileşme süreci diğer tedavi ve iyileştirmeden daha hızlıdır ve zamanla hormonal dengenin iyileştirilmesine yardımcı olur; DHT hormonunu etkisiz hale getirir ve yeni saç telleri hızla oluşturulur. Bu sayede saç ekimi sonrasında köklerin daha sıkı tutunması ve growth factor’ü tetikleyerek hızlı sonuç almanızı sağlarken ekilen köklerinizi garanti altına alacaktır...

Kaybolan saçlarınızı geri kazanmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ve Dr.Leyla Arvas ile saç ekimine gelmek için bir danışma randevusu ayarlamak için bugün bizimle iletişime geçin.

Saç Ekimi fiyatlarını öğrenmek ve özel bir görüşme planlamak için lütfen +90 542 464 74 33’ü arayın veya dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.











 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site:  

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Editör: TE Bilisim