CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, sağlık emekçileri arasındaki farklılıkların ve gelir eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması amacı ile Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını teklif etti.

Kayan, teklifin gerekçesinde 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete ‘de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan "2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme" kapsamında, doktorların dışında kalan sağlık çalışanlarının hastanelerin döner sermayelerinden aldığı sabit ek ödeme payının yüzde 20 artırıldığını, diş hekimleri, hekimler, bakanlıklarda görev yapan sağlıkçılar ve binlerce aile sağlığı merkezi çalışanının bu kapsam dışında bırakıldığını, 2022 Ocak ayı itibari ile kapsam içindeki sağlık emekçilerinin ek ödemelerini yüzde 20 arttırılmış alırken, kapsam dışında bırakılanların bu ödemeden faydalanamadığını belirtti.

Kayan; “Bu uygulama nedeni ile birçok sağlık çalışanı mağdur edilmiş, emekçilerimiz arasındaki hem ekip anlayışı hem de maaş gelir denkliği derinden sarsılmıştır. Kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırması Komisyonu çalışmaları aracılığı ile sağlık emekçilerimiz arasındaki farklılıkları ve gelir eşitsizliklerini ortadan kaldırabileceğimizi düşünmekteyiz” dedi.(Görünüm Gazetesi)

Editör: TE Bilisim