Rusya, korona virüsüne karşı geliştirilen Sputnik V aşısının üretimi için Türkiye ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Interfax ajansının haberinde, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun (RDIF) Türkiye'de yapılacak aşı üretimi için Türk bir ilaç şirketiyle anlaşma imzaladığı belirtildi. Üretim için gerekli teknolojinin transfer sürecinin başladığı kaydedildi.

Rusya, Sputnik V aşısının üretimi için Güney Kore, Çin, Hindistan, Belarus ve Kazakistan gibi ülkelerle anlaşma imzalamıştı. Sputnik V, Rusya’nın yanı sıra Belarus, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Sırbistan, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezüella, Paraguay ve Türkmenistan’da tescil edildi. Aşının Avrupa Birliği'nde tescil edilmesine yönelik süreç de başlatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'u bakanlıkta misafir ettiklerini belirterek, "Kendileri ile Sputnik V aşısı başta olmak üzere sağlık alanındaki işbirliklerimizi değerlendirdik" ifadelerini kullanmıştı.
Editör: TE Bilisim