Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  Sağlık Çalışanlarının Unutulduğu söyledi .Başkan Yılmaz ;

 Sağlık reformları ile gelmiş bir iktidara, sağlık çalışanları küstürülerek ne yapılmak isteniyor? Sosyal Sigortalar Kurumu Hastaneleri devredilirken haklarının saklı tutulduğu söylenen arkadaşların, devirden sonra hiçbir haklarının olmadığını gördük. Devir teslimin yapıldığı yıllarda gelirler iyi olduğu için pek itiraz olmadığından hak kayıpları unutulup gitti.
 Sağlıkta devasa hastaneler yapıldıkça, hastanın sağlık hizmetlerine ulaşımı arttıkça sağlık çalışanları unutuldu, kendi kaderlerine terk edildi. 
 İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu ilke edinmiş bir iktidarın önceliğinin  çalışanların yaşam hakkı, sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi olması beklenirken tam tersi bir durum söz konusu oldu. 
 Sağlık Bakanlığının bürokratik yapısından kaynaklanan bu duruma rağmen, sendikal mücadelemiz boyunca Cumhurbaşkanımızın bizatihi kendisi muhatap alınarak birçok aşmaz aşılmış, ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Gelinen noktada bir durağanlık yaşanırken; ülke meselelerindeki yoğun gündem de sağlık çalışanlarını ikinci plana itmiştir. 
 Sağlık çalışanlarının kendilerini ifade etme hususundaki zorlukların yanı sıra, ülke gündemi ile birlikte tamamen kendi başlarına, makus talihleri ile baş başa bırakılmışlardır.
 Bakanlık bürokrasisi, sağlık çalışanları üzerinden sağlıkta reformu gerçekleştiren mevcut iktidarı hedef almaktadır. Belki bilerek veya bilmeyerek sahada sebebiyet verilen durum budur. Farkında olmadan yapılıyorsa, birileri farkındalık oluşturmak durumunda; yok eğer bilinçli yapılıyorsa bu noktada durum çok daha vahimdir!

Editör: TE Bilisim