Çayeli ilçesinde 18 Mart 2022 tarihinde meydana gelen olayda, akaryakıt istasyonuna giden bazı sürücüler 20 litrenin üzerinde yakıt alamadı.

Sürücülerin bunun sebebini sorması üzerine ise akar yakıt istasyonu yetkililerinden ‘Gece 00.00’dan sonra gel deponu fullerim’ cevabı aldığı iddia edildi. Sürücülerin iddiaları ve şikayetler üzerine harekete geçen yetkili birimler söz konusu olayda akar yakıt istasyonu hakkında Türk Ceza Kanunu 240. Maddesi olan ‘Mal veya Hizmet Satımından Kaçınmak’ yani stokçuluk sucundan adli işlem başlatıldı.

Ambulans görevlileri tutanak tuttu

18 Mart 2022 saat 20:51’de yakıt almak için anlaşmalı oldukları söz konusu akar yakıt istasyonuna giden ambulans yetkilileri 30 litrenin üzerinde yakıt alamayınca ekibin bağlı olduğu sağlık kuruluşu tarafından tutanak tutuldu.

Tutulan tutanakta ise “Çayeli ASHİ ekibi olarak 18.03.2022 nöbetimizde vaka hastane tesliminden sonra yakıt ikmali için Çayeli *** şirketine gidildiğinde depoda yakıt olmadığından dolayı 30 lt.’den fazla motorin verilemeyeceği belirtilmiştir. 30 lt motorin aldıktan sonra yakıt fişi almaya gidildiğinde şirket yetkileri tarafından gece 00.00’dan sonra gelin depoyu fulleyelim denmiştir. Bu durum Fırsatçılık olup kamu çalışma düzenini bozacağı göz önünde bulundurulup daha öncesinde bu durumlar ile ilgili tutanaklar kurumumuza iletilmiştir. İlgili durumun incelenmesi adına gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan hakkında tutanak tutulan şirkete ‘TCK 240 Mal veya hizmet satımından kaçınmak’ yani stokçuluk sucundan adli işlem yapıldı. İdari yönden de Rize Valiliği, Rize Ticaret İl Müdürlüğü, EPDK ve bağlı olduğu akar yakıt şirketi müdürlüğünce idari yönden konunun takip edildiği öğrenildi.

Kaynak Linki:https://www.rizehaberleri.com/rize-de-akaryakit-istasyonu-ambulansa-yakit-kotasi-koydu/85461/

Editör: TE Bilisim