Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Acil Servisi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından stent malzemesi olmadığı için Ereğli’ye sevk edilen Ercan Kacalı hayatını kaybetmişti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap ile birlikte hastanenin içinde bulunduğu krizi iletilmesi gereken herkese ilettiklerini açıklamıştı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın gerekli açıklamaları yaptığını belirterek “Sorunun sahibi konuştu bize laf düşmez. Rektör hoca konuştu, durumu anlattı. Çok da güzel açıklama yaptı, sorun yok. O konuştu benim konuşmama gerek yok” dedi.

pusulagazetesi.com.'da yer alan habere göre, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap, çok önemli bir ziyaret gerçekleştiriyorlar. Ve orada şöyle söylüyorlar: “Şimdi siz kalp krizi geçirseniz takacak stentimiz yok. Allah korusun bir olay yaşanırsa olay büyük patlar.”

Karşıdaki yetkili, “Patlarsa patlasın. Bırakın patlasın.”

Ve stent skandalı patlıyor.

Rektör ve Başhekim, “Parlarsa patlasın” diyen bu ismi açıklamalı.

Yada “Patlarsa patlasın” diyerek Zonguldak insanını ölüme sürükleyen bu kişi “O sözü ben söyledim” demeli.

TBMM gündeminede  gelen  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi stent sorununu çözdü. İddiaya göre stentler bağış yoluyla alındı.

Editör: TE Bilisim