Mide ağrısı ve Sindirim sistemi şikâyeti ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Adana Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Servisine müracaat eden 40 yaşındaki Mehmet Fatih Mamık için Gastrointestinal sistem endoskopisi yapılmasına karar verildi.
20 yıl önce AORT kapağı değişmiş olan Mehmet Fatih Mamık’ın kan sulandırıcı ve kalple ilgili ilaçlarını kullanmaması istendi.

Endoskopi için; 7 Şubat 2020 saat 9.00'a randevu oluşturuldu ve 15 Ocak 2020 tarihinde anestezi için muvafakat sözleşmesi yapılarak imza alındı.

31 Ocak 2020 Cuma günü Adana Şehir Hastanesi Gastroenteroloji polikliniğine kullanmadığı kalp ilaçlarının riskini sormak için giden Mehmet Fatih Mamık’a şok eden haber iletildi…

Kalp hastası olması, ilaçlarının kesilmesine rağmen kendisine yardımcı olunmadığını ifade eden Mehmet Fatih Mamık’a endoskopi cihazlarının arızalandığı ileri sürülerek, 7 Şubat 2020 saat 9.00 için verilen randevusunun iptal olduğu iletildi.

Endoskopi Randevusunun iptalini tesadüfen öğrenen Mehmet Fatih Mamık’a, 13 Şubat'ta yeniden hastaneye müracaat etmesi gerektiği kendisine en az bir ay olmak üzere ileri bir tarihe yeniden randevu verileceği anlatıldı.

Kalp ilaçlarını kullanamadığını diğer hastalıklarının devam ettiğini ve muhatap bulamadığını ifade eden Mehmet Fatih Mamık, hastalığının tedavi edilemediğini ve kalp hastası olması nedeniyle kendisinin riske atıldığını söyledi.

Türkiye Haber Ajansı’na açıklama yapan Mehmet Fatih Mamık, “Ben Mehmet Fatih Mamık. Adana Şehir Hastanesi'nde, Endoskopiye girebilmek için randevu verildi ve tüm evraklarım yapıldı. Benim randevum 7 Şubat saat 9 da idi.
Evraklarımı hazırlatan istemi yapan Gastroenteroloji Cerrahisi Alper Sözütek idi. Buraya kadar her şey tamam. Ama 31 Ocak Cuma günü Gastroenteroloji polikliniğine gittim ve kalp ilaçlarımı kullanamadığım için risk durumu olur mu diye bilgi almak istedim.
Randevumun iptal olduğu ve Banu Kara isimli doktora giderek endoskopi için randevu almam istendi. Endoskopi bölümüne gittim ve cihazların arızalı olduğunu söylediler.
Daha önce verilen randevuların iptal olduğu belirtilerek, tekrardan randevu almamı söylediler. 13 Şubat'ta yeniden müracaat etmem gerektiği belirtildi ve en az bir ay sonrasına Mart ayına veya ileri uygun bir tarihe randevu vereceklerini söylediler.
Ben işlem yapacakları için geçen tüm bu zaman içerisinde kan sulandırıcı ilaçlarımı içemedim. Hem şimdiki hastalığım hem de kalp hastalığım nedeniyle risk altındayım. Muhatap bulamıyorum. Şayet kullanamadığım ilaçlarım nedeniyle başıma bir şey gelirse sorumluları kim olacak? Tedavi olmam için yetkililerden destek istiyorum.” Dedi.

 Türkiye Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim