Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümünde yaşanan hekim azlığı ve istifaların artması sonucu vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Nevşehir Devlet Hastanesi kadın doğum bölümünden randevu alamayan vatandaşlar isyan etti.

Sabah saatlerinde yaşanan olayda Kadın Doğum bölümünden Randevu alamayan yaklaşık 20-25 kişilik grup soluğu Başhekimlikte aldı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar sorunlarına acil çözüm üretilmesini istiyor.

www.fibhaber.com WhatsApp ihbar hattına gelen yoğun şikayet mesajları sonrası vatandaşlardan gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Nevşehir Devlet Hastanesi kadın doğum bölümünde tek doktor çalışıyor.

Doktor yok mağdur oluyoruz. Sıra bulamıyoruz.

Randevu alamıyoruz.

Bu soruna dikkate alınmasını istiyoruz.

Suriyelilerden sıra gelmiyor çözüm bulunmalı bu duruma tek doktorla insanları mağdur duruma düşürüyorlar. En kısa zamanda bir çözüm bulunmasını talep ediyorum.

Koskoca Nevşehir Devlet Hastanesi'nde kadın doğum polikliniğinde sadece bir doktor var.

Aynı zamanda üç aydır randevu sistemi kapalı.

Sabahın yedisinde üç haftadır gidiyoruz hiç bir çözüm sunan yok.

Başhekimlige vardık siz ileteceksiniz diyorlar"

Bir başka mağdur vatandaşımız ise, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde kadın doğum doktoru yetersizliğinden dolayı hastaların geldiği gibi eve geri dönmek zorunda kaldıklarını ve hastaneye yeterli doktor atamasının yapılması gerektiğine ifade etti.

Nevşehir Devlet Hastanesi kadın doğum bölümünden randevu almak istiyorum, alamıyorum. Aylardır çabalıyorum tüm randevuları dolu. Hamileyken yakınımda olan devlet hastanesine gitmek istiyorum gidemiyorum randevu alamıyorum. Özeller çok pahalı, kimse bunu karşılayamıyor." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Sorunların biran önce çözüme ulaştırılmasını bekleyenmağdur vatandaşlar konu hakkında açıklama bekliyor.

Kaynak:www.fibhaber.comhttps://www.fibhaber.com/saglik/nevsehir-devlet-hastanesinde-kadin-dogum-doktoru-sikintisi-h144927.html

Editör: TE Bilisim