Anımsayacaksınız 2019 yılının kasım ayında ilimizde görev yapan 10 binin üzerinde sağlık personeli için kamu hastanesi başhekimleri ile yetkili sendika Sağlık- Sen promosyon ihalesi yapmıştı.

657 devlet memuru kapsamında olan tüm sağlık çalışanlarına (Doktor, hemşire, teknisyen) 6 bin 240 TL ödemede bulunuldu…

Diğer sağlık sendikaları bilemem ama Sağlık Emekçileri Sendikası SES, ülke genelinde promosyon ihalesinin yeniden güncellenmesi için imza kampanyası başlattı.

Toplanan imzalar Sağlık Bakanlığı’na iletilecek…

Bakanlık “Promosyon ihaleleri yeniden güncellensin!” derse kişi başı alınacak rakamın 30- 35 bin TL arasında olması bekleniyor.

Hadi hayırlısı!

***

SES Bursa Şubesi Başkanı İrfan Açık, rakamsal bazda arada korkunç bir uçurumun olduğuna dikkat çekerek, “Ankara Genel Merkezde hukukçularımızla bir araya geldik. Bu yoldan dönüş yok! Mücadelemizi ve çalışan hakkını sonuna kadar sürdüreceğiz…” dedi.

Evet, son yıllarda enflasyon ve ekonomik dalgalanmalardan dolayı sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde promosyon güncellenmesinin iptalinin yapılması için üyeler imza topluyor…

O günkü şartlar ile bugünkü şartlar aynı değil. Adaletsizlik giderilmeli!” diyerek tepki gösteren Başkan Açık, şunları anlattı:

Gerekiyorsa verilen paraları iade edelim ve hakkımız olanı bize ödesinler. Genel Merkezimiz bu konuda son derece kararlı ve geri adım atma gibi bir şey söz konusu değil. Topladığımız imzaları bu ayın ortalarına doğru Sağlık Bakanlığı’na sunacağız. 15 gün içinde dönüş yapması gerekiyor… Yapılmadığı taktirde dava açacağız. Çalışanların haklarını sonuna kadar koruyacağız. Son bir ay içinde bazı illerde promosyon ihaleleri yapıldı. Verilen rakamlar 30 bin ile 35 bin TL arasında değişiyor. Arada korkun bir uçurum var. Bu adaletsizliğin ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması lazım. Çözümü ise Sağlık Bakanlığı sadece hastanelere talimat verecek… Daha sonra da malum sendika ve hastane başhekimleri yeni sözleşme düzenleyecek. Hepsi bu ve bu kadar basit bir iş…

Bu arada ülke genelinde 30 bin ilimizde ise binin üzerinde SES üyesi bulunuyor.

***

Şimdi…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre, bankalar ilk 5 ayda rekor kar elde etti. Bankaların net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400’ün üzerinde arttı.

Güzel ülkem bankalar için bir cennet haline geldi valla!

Anlayacağınız bankalar karlarını artırdıkça arttırdı…

Vatandaş eski tabirle “bir kuru ekmeğe” muhtaç bırakıldı…

Vay be!

Hiç öyle “üç maymunu” oynamaya gerek yok!

Sözleşmeler yenilensin ve sağlıkçılara hak ettikleri paralar verilsin…

Hayde!

Lale Akasoy-Bursa Duysun

Editör: TE Bilisim