Rize’de yıllardır görev yapan ve hastaları tarafından sevilen bir doktor olan KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, hastane yöneticileriyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Rize’den ayrılmayı düşünüyor.

Dursun görevinden izin alarak eşinin ve kızının yaşadığı Ankara’ya gittiği bilgisi alındı. Bir hafta içinde bir karar vermesi beklenen Dursun’un Rize’deki kaderini yine kendisi belirleyecek.

Başarılı doktorun yakın çevresinden alınan bilgiye göre; çeşitli nedenlerle hastanede ki çalışmaları engellendiği ve bir takım sorunlarla kendine yaklaşıldığını belirterek Rize’yi çok sevdiği fakat eşinin de aynı nedenlerle emekliliğe zorlandığı aynı uygulamaların kendisine dayatıldığını belirtti.

Eşi Prof. Dr. Adile Berna Dursun’un 2013 – 2020 tarihleri arasında RTEÜ Tıp Fakültesinde İmmünoloji ve Allerjik Hastalıklar Uzmanı olarak görev yapmıştı. Berna Dursun Rize’de görev yaptığı dönemde Prof. Dr. Şaban Şimşek’in dekanlığında yardımcılığını da üstlenmişti. Şimşek’in olaylı bir şekilde Rize’den ayrılması ardından Berna hanımın da çeşitli nedenlerle istifaya zorlandığı iddia edilmişti. Rize’den ayrılan ve kızıyla birlikte Ankara’da yaşayan ve Memorial hastanelerinde görevine devam eden Dursun, eşi Engin Dursun’un da Ankara’ya gelmesini istediği öğrenildi.

Dursun'a Destek Mesajları

Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun hocamız rahmetli babası Kemal Dursun gibi her zaman halktan yana halkını, mesleğini seven, hastalarına şifa dağıtan, halkına hizmet eden, mütevazi kişiliğiyle takdir kazanmıştır. Başarılı Doktorumuz herkese elini uzatmış ve duasını almıştır. İlimizde siyasi olsun olmasın herkesin sevdiği ve iletişimde olduğu, çalışkan, mütevazı daima kendini geliştiren ve her çalıştığı alana değer katan, zaman mevhumuna bakmadan, çalışmalarını aralıksız sürdüren başarılı bir doktorumuzdur. Değerli hocamız Prof. Dr. Engin Dursun hocamızın hastanede ki görevine ve hastalarına şifa dağıtmaya devam etmesini istiyoruz.” dedi.
Kaynak:https://www.rizetakip.com/Haber/Prof-Dr-Dursun-Mobbing-Kurbani-Mi-726.html
Editör: TE Bilisim