Otopark sistemleri nedir?

Otopark sistemleri genel itibariyle belirli bir alanın güvenliğini, giriş çıkış izinlerine sahip veya kontrollü olarak kişilerin araçlarına geçiş hakkını sağlayan sistemdir. Genellikle HGS Etiket Kartları kullanılmaktadır. Panel tarafından hızlı bir şekilde okunan bu etiket kartlar bariyeri veya kapınızı otomatik olarak açmaktadır. Giriş-Çıkış’larda sadece sisteminize tanıttığınız etiket kartlarına izin verecek ve kapıyı açacaktır. Online olarak kullandığınız sistemde tanımsız kartları görecek ve geçiş izni vermediğini kapınızın açılmadığını ve sistemin ne kadar verimli olduğunu fark edeceksiniz.

Günümüzde özellikle siteler başta olmak üzere AVM, işyerleri, parklar, bahçeler ve buna benzer birçok bölgede giriş ve çıkışları düzenlemek, kontrolü ve güvenliği sağlamak ve bölgeyi belli bir disipline sokmak için kullanılan sistemlerdir. Genellikle site otoparkları, alışveriş merkezleri ve işyerlerinde sıkça gördüğümüz   o bölgenin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenlik görevlilerinin de işini kolaylaştırmaktadır. Buna örnek olarak, çok daireli bir sitenin otoparkında otopark sistemleri olmadığını varsayalım. 100 araçlık bir otoparkınız var fakat kontrolünü herhangi bir şekilde sağlamıyorsunuz. Dışarıdan giriş çıkışlara müsait olduğundan, siteye ait olmayan yabancı araçların girişi, güvenlik görevlisi de her dairede yaşayan insanları tanıyamayacağından kontrol edilemez olacaktır. Böylece sitenizde yaşayan insanlar park yeri bulma problemiyle karşı karşıya kalacaktır. Otopark sistemleri sizi, müşterinizi veya personellerinizi mağdur duruma düşürmekten kurtaracaktır.

Otopark sistemleri nerelerde kullanılır?

Yukarıda bahsedildiği üzere otopark sistemleri birçok bölgede kullanılabilir. Örnekleri arttıracak olursak AVM, işyerleri, park ve bahçeler, sitelere ek olarak stadyumlar, fabrikalar, hastaneler, üniversiteler ve amacına uygun olarak kullanılacak birçok yerde kullanılabilir.

Otopark sistemlerinin içeriği nedir?

Otopark sistemlerinin içeriği kullanılacak bölgenin yapısına göre ufak değişiklikler gösterse de genel prensipte aynıdır. Genel de bir bariyere, bariyere entegre edilecek bir program ve kullanıcının tercihine göre bir okuyucu cihaz otopark sistemlerinin temel içeriğidir. Program vasıtasıyla geçiş yetkileri ve kontrollerini yapıp, okuma sistemine gönderir daha sonrasından okuma sistemine yetkisi olan araçlara bariyeri kaldırması konusunda tetik verdirebilirsiniz. Böylelikle geçiş kontrolünü sağlamış olursunuz. Otopark sistemlerinde bunlara ek olarak yine kullanım amacına ve alanına göre çeşitli parçalar eklenebilir. Örnek verecek olursa tek bir bariyer kullanacaksınız ancak montaj yapılacak bölgede bir boşluk var. Orayı bir akordiyon bariyer vasıtasıyla kapatabilirsiniz. Manuel olarak bariyeri açıp kapatabilmek için bir kumanda veya buton kullanabilirsiniz. Bu ve bunun gibi örneklerde otopark sistemlerine isteğe bağlı ek parçalar eklenebilir.

Akordiyon Bariyer nedir?

Akordiyon bariyer hem görüntüsü hem kullanım kolaylığı ile günümüzde sıklıkla tercih edilen bir bariyer türüdür. Akordiyon bariyer hareketli ve sabit kullanım için idealdir. Kalabalığı önlemek, geçişi engellemek gibi birçok amaca hizmet edebilir. Örneğin turnike ve bariyer devamında oluşan boşluklardan geçişi önlemek, giriş çıkışları engellemek, olay yeri, konser ve miting alanları gibi bölgelerde yine geçişi engellemek, otopark giriş çıkışları ve daha fazla alanda kullanılabilir. Birbirine ek yapılarak akordiyon bariyerlerin uzunluğu büyütülebilir. Aynı zamanda toplanabilir, katlanabilir olduğundan taşıması ve katlaması da bir hayli kolaydır. İç ve dış ortamlarda kullanıma uygundur. Tekerlekleri sayesinde hareketlendirmeye uygundur. Tüm bunlar düşünüldüğünde akordiyon bariyer hem kullanım kolaylığı hem de amacına tam olarak hizmet vermesi sebebiyle tercih edilebilir bir bariyer sistemidir.

Otel Kapı Kilidi nedir?

Otopark sistemleri ve akordiyon bariyer gibi giriş çıkış kontrolünü sağlamak ve yetkilendirme yapmak için kullanılan sistemlerdir. Diğer sistemlerde olduğu gibi güvenirliliğinin yanı sıra yüksek teknoloji ile kontrol edilebilirliği sağlamakla kalmayıp Otel, Hotel, Tatil Köyü ve Rezidanslarınızda giriş çıkışları disipline sokmak, yetkisiz geçişleri önlemek ve resepsiyonun işlerini daha verimli yapmasını sağlamaktadır.

Otel Kapı Kilidi; kart kodlayıcı, kart, kilit ve program paketiyle kullanılabilmektedir. Kart kodlayıcı ile kapılara tanımlamaları yapıp kilide hangi kartın tetik vereceği kodlanmaktadır. Böylelikle müşterilere verilen kartlara son çıkış tarihini eklediğinizde müşteri kapıyı verdiğiniz tarihe kadar açabilecek, günü dolduğunda ise kapı açılmayacaktır. , hırsızlık, izinsiz giriş gibi güvenlik problemlerini ortadan kaldırmaktadır.

Energy Saver ile kullanıldığında klima, televizyon vs. cihazların gereksiz enerji tüketimini de engellemektedir. Otel Kapı Kilidi hem sizlere hem de müşterilerinize güvenlik, rahatlık ve iş kolaylığı bakımından her türlü olumlu etki göstereceğini ve maksimum verim ile daha az iş yükü sağlayacaktır.

Editör: TE Bilisim