Pandemi kapsamına 3 ay tavandan ödenen ek ödemeler sona erdi. Artık performans ek ödemeleri 2. ve 3. basamakta hastanelerin gelirine , 1. basamak ve 112 acillerde ise bakanlığın insiyatifine göre dağıtlacak.

Hem mevcut hali hemde 3 aylık tavandan ödeme şekli adaletsiz olan performans sistemi için bakanlar ve üst düzey bürokratlar sürekli değişecek desede her hangi bir işe yarar düzenleme olmadı. 5 Sene önce de değişecek denilmişti, 6 ay öncede değişecek denilmişti.

Pandemi nedeniyle hastanelere gelen hasta sayısı azaldı. Hastane gelirleri ciddi şekilde düştü. Ek ödemelerin performans kısmı hastanelerin gelirlerine göre dağıtıldığı için 3 aylık tavandan ödemedeninde kalkmasıyla sağlık personelini çok düşük oranlarda ek ödemeler bekliyor.

1 ay önce covid servisinde tavadan ek ödeme alan bir doktor yada hemşire şimdi çok daha az performans ödemesiyle karşı karşıya gelecek. 

1 ay önce 112 ambulansında çalışan 4 yıllık sağlıkla ilgili okul mezunu bir sağlıkçı 1850 lira yerine 180-200 lira alacak.

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim