Emek sömürüsünün kendini en çok hissettirdiği kurumların başında özel sağlık tesisleri geliyor. Patronlar, hastane sahipleri ceplerini doldururken tecrübeli sağlık  personellerinin çoğu asgari ücretle çalıştırılmaktadır.

Ülkemizde her ile her ilçeye açılan sağlık meslek liseleri ve sağlık yüksek okulları aşırı mezun vermiş durumda. Mezun olan kişi sayısının fazla olması emek sömürüsüne neden olmaktadır. Son 5-6 yıldır ebe hemşire gibi sağlık personellerinin dışında diş tabibi ve eczacılara özel sektörden komik ücretler teklif edilmektedir.

Sadece köklü büyük özel hastaneler tecrübeli sağlıkçılarına devlete yakın ücretler ödemektedir. Bun içinde personelin aynı hastanede yıllardır çalışması ve kendini kanıtlaması şarttır. İşe yeni başlayanlar ise standart asgari ücrete talim ediyorlar. Servis parası, yemek parası, dolmuş, metrobüs derken geriye para kalmıyor.

Kaçak Çalıştırma

Özellikle büyük şehirlerde devlet memuru doktor ve sağlıkçılar özel hastanelerde gece nöbeti tutuyorlar. SSK masrafından kurtulan özel hastaneler o gün yoğun bakımda 1 tane kendisine ait hemşireyi nöbetçi gösteriyor 1 tanede kaça hemşireye/ATT'ye  gece nöbet tutturmakta.

Başka Şehirden Nöbete geliyorlar

Konya'da Aile Hekimliği yapan bir doktor 24 saatlik  kaçak nöbet için Niğde,Aksaray,Kırşehir gibi illere gidip başka doktorun kaşesini kullanarak  24 saati için 900-1000 lira ücret alıyor.

Editör: TE Bilisim