Türkiye'nin her tarafında trafik polisleri sigara yasağıyla ilgili sürücülere 153'er TL para cezası kesti.

Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ise kişilerin özel araçlarında sigara yasağına tepki gösterdi.

Mehmet Barlas "Madem sigaraya devlet bu kadar düşman... O zaman neden içicilik yasa dışı değil?" başlıklı yazısında "Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan kaynaklı olan sigara düşmanlığının çok mantıklı izahı tabii ki var" diyen Barlas:

"Sigara keyif verdiği oranda çeşitli hastalıklara ve bu arada akciğer kanserine de sebep olan çok kötü bir alışkanlığın aracıdır. Bu satırların yazarı olan ben uzun yıllar sigara içtim ve bu nedenle iki kez ameliyat masasına yattım. Dört yıla yakın zamandır hiç sigara kullanmıyorum. Ve hala sigarayı nasıl olup da bırakabildiğime inanamıyorum."

Mehmet Barlas, "Ancak ben bile otomobillerinde sigara içenlere verilen para cezalarını anlamakta güçlük çekiyorum" dedi ve:

"Çünkü her şeyin ötesinde bu, 'Özel hayat' denilen kutsala bir tecavüz anlamını taşıyor. .....zaten son yıllardaki ekonomik zorluklar herkesin burnundan solumasına neden olmuşken ve hemen her şeye üst üste zamlar gelirken, bir de otomobilde içilen sigaraya gelen ceza, tepkileri katlayarak artırdı.

Ne olacaksa olsun...

Sigara tabii ki teşvik edilecek bir alışkanlığın ürünü değil... Ama herkesin özel hayatında bile büyük gözaltında tutulması da, pek kabul edilemiyor.' dedi.

Şimdi ise İstanbul'daki deprem unutuldu herkes sigara yasağını ve bu yasağın özel hayata tecavüz olup olmadığını tartışıyor.

Editör: TE Bilisim