Otopark Bariyeri nerelerde ve niçin kullanılır?

İş merkezleri, alış-veriş merkezleri, site, bina ve otopark giriş çıkışları gibi noktalarda araçların giriş çıkışlarını kontrol edilmesini sağlayan istenilen araçların geçişi imkân veren istenilmeyen araçların geçişini engelleyen elektrik enerjisi ile çalışan güvenlik olarak büyük önem arz eden mekanik araçlardır. bir meskene giriş çıkışta haricinde karayollarında ücretli geçişlerin kontrolünün sağlanmasında da kullanılmaktadır. Yaşamımızı sürdürdüğümüz bina, site veya çalıştığınız iş merkezleri, fabrika gibi yerlerin araç giriş ve çıkışlarının bir düzene sokulması, izinsiz araçların otoparkına park etmesini engelleme, kişisel güvenliğiniz ve mesken güvenliğiniz için yüksek öneme sahip ürünlerdir. Otopark bariyerleri bir kumanda veya buton gibi ürünlerle kendi başlarına işlevsel çalışma durumları olmasının haricinde ogs/hgs etiket tanıma, plaka tanıma veya erişim kontrolleri yazılımı gibi sistemlerle entegrasyonlu çalışarak geçişlerde ki maksimum kontrol ve kullanılan programla rapor alma katkısı da sağlamaktadırlar.

Otopark Bariyeri çeşitleri nelerdir?

Araç geçişlerinin kontrolünde büyük önem taşıyan otopark bariyerler sistemleri kollu bariyer, mantar bariyer ve yer tuzağı gibi çeşitleri bulunmaktadır. Kurulumu yapılacak yerin çevre koşulları, alt yapının uygunluğu ve montaj alanının genişliği alacağınız otopark bariyerde seçim yapmanız için önemli bir yol gösterici olacaktır. Mantar bariyer ve yer tuzağı bariyer çeşitlerinin yeraltı kazı çalışması gerektirdiği için montaj yapılacak yerde elektrik hattı veya kanalizasyon hattı gibi altyapı uygunsuzluğunun olmaması gerekmektedir. Altyapı ile ilgili problemli yerlerde tercihiniz kollu bariyer olacaktır.  Kollu otopark bariyeri yapılacak yerin genişlik uzunluğu uygunluğuna göre 3 metre kol ve 6 metre kollu bariyerler tercih edilmelidir. Bariyerlerimizin kolları teleskopik olmakla birlikte 3 metre sonrası için istenilen boyutlara sabitlenebilir. Eğer yükseklik olarak bulunduğunuz yerin engeli varsa kırılan kollu bariyerler tercih edilmelidir. Kırılan kollu bariyerler genellikle kapalı otopark girişleri gibi kolun kalktığında engel teşkil edecek bir yükseklik olabilecek yerlerde kullanılmaktadır. Kırılan kollu, 3 metre kollu ve 6 metre kollu bariyerlerin haricinde araç geçişi kontrolünün yanında insan ve hayvanların kaçak geçişlerini engelleyecek 5 metre kollu saçaklı bariyerlerde kullanılmaktadır. Otopark bariyerleri tek başına kullanılabileceği gibi montaj yapılacak yerin boysal olarak genişliğine göre karşılıklı olarak iki bariyer takılarak senkronize bir şekilde çalışması sağlanabilir.

Turnike nedir ve niçin kullanılır?

Ana kullanım alanları plaza, iş merkezi, kamu kurumları ve ikamet edilen site, bina gibi yerlerin giriş ve çıkışlarında kontrolsüz geçişlerin engellenmesi kontrollü geçişlerin belirli biz düzene tabi olarak geçiş sağlayabilmesi olan turnike sistemleri güvenliğin yüksek seviyede tutulmasını amaçlayan ürünlerdir. Kullanım alanları ve kullanım türleri bakımından birçok çeşidi bünyesinde barındıran Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız Avax markası adı ile satışını gerçekleştirdiğimiz turnike sistemleri kullanım sıklıkları dikkate alındığında plaza, fabrika, site, metro, tramvay, şantiye, okul, yemekhane, stad, wc, spor salonları ve market giriş çıkışları gibi birçok yerde kullanılabilir. Paslanmaz çelikten imal edilmesi kaynaklı dış ortamda kullanılabilen modelleri de mevcuttur. Turnike sistemlerine geçişlerde gerekli kontrollerin sağlanıp buradaki verilerin bir programa aktarımı için kart okuma, parmak izi okuma, yüz tanıma ve avuçiçi-damar okuma cihazlarının montajı sağlanmaktadır. Bu cihazların turnike sistemlerine montajı turnike üstlerine yapılabildiği gibi kart okuma cihazlarının turnikeye montajı istek üzerine turnike içine de yapılabilir. Turnikelere buton, kumanda alıcı takılarak turnike geçişlerinin yüz tanıma, kart okuma, parmak okuma, avuçiçi-damar okuma cihazlarına ihtiyaç duymadan geçişleri yönlendirebilirsiniz.  Jeton ve para ünitesi takılarak turnike geçişleri ücretlendirebilir.

X-RAY cihazı nedir, nerelerde ve hangi amaç ile kullanılmaktadır?

cihazları çanta, bavul ve paket gibi eşyalara herhangi bir müdahale yapılmadan kontrollerinin yapılmasını sağlayan teknolojik cihazlardır. Belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar gibi kamu kurumları, havaalanları, alış-veriş merkezleri, askeri tesisler, iş merkezleri, plazalar ve polis merkezi gibi geniş bir kullanım alanları bulunmaktadır. Günümüzde kullanım alanlarının yaygın olması nedeniyle günlük yaşantımızda sık sık karşılaşmakta olduğumuz bir teknolojidir. X-ray cihazları bavul, çanta ve paket gibi eşyaların içlerini görüntüleyip tehlike oluşmasına imkân verecek silah, bıçak gibi metalden yapılmış kesici, delici maddeler ve bunun yanında sıvı, katı patlayıcı ürünlerin tespiti için çok önemli rol oynamaktadırlar. X-ray cihazlarının tünel giriş ve çıkışlarında radyasyonu önleyici kurşun kaplamalı perdeler sayesinde içeride x-ışınlarından oluşan radyasyonun dışarıya çıkışını engellemektedir. Kişilerin X-ray cihazının tünel içerisinde ellerini veya farklı bir vücutsal uzvunu sokması son derece zararlıdır. X-ray cihazlarının çevresinde bulunan veya yakınından geçen hamile bayanlar ve kalp hastası olan kişilere herhangi bir sağlık problemi yaratmadığı bilimsel olarak kanıtlanıştır

Editör: TE Bilisim