Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Öğrenci affı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu ‘öğrenci affı’ ile ilgili yapılan çalışmalarda herhangi bir nedenden ötürü okulla ilişiği kesilen öğrencilerin okullarına geri dönmesi sağlanacak. Bu aftan toplam 2 milyon 543 bin 865 kişi yararlanabilecek.

TEMMUZ AYINDA MECLİS’TE

Gözler Meclis’e çevrilirken AK Parti kurmayları, içerisinde öğrenci affının da yer alacağı bir torba kanun hazırlığı yaptıklarını ifade etti. Parti kurmayları ayrıca, öğrenci affının temmuz ayına kadar Meclis gündemine getirileceğini ve yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti.

AFFIN ÇERÇEVESİ

Öğrenci affının çerçevesinin nasıl olacağı da netleşmeye başladı. Af, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak. Ayrıca programı kazandığı ya da başladığı hâlde kayıt işlemini yapmayan, disiplin cezası alan, kendi isteği ile okuldan ayrılan, Erasmus’tan Farabi uygulamasına kadar, 42 farklı sebeple okul hayatı yarım kalan öğrencilerin aftan faydalanacağı belirtiliyor. Diğer sebepler ise şöyle sıralanıyor: Yabancı dil hazırlık sınıfında başarısızlık, izinli olma, kayıt dondurma, 667 sayılı KHK ile yükseköğretim kurumunun kapatılması, bilimsel hazırlık sınıfında başarısızlık, tezinin intihalden dolayı iptal edilmesi, azami sürenin dolması sebebiyle ilişik kesme, dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi sebebiyle ilişik kesme.(Habere Burdan Bak)

Editör: TE Bilisim