Konuyla ilgili Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü’nden yeni açıklama geldi. Açıklamada, otogarda aşı uygulaması yaptığı sırada “Sinovac, BionTech” diyerek yüksek sesle aşıya davet eden sağlık personeli hakkındaki idari soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Yazılı savunması alınan personele ceza uygulanmamasına karar verildi. Personelin görevine devam ettiği aktarıldı.

Vatandaşları aşı olmaya “Sinovac Sinovac, Biontech Biontech” diye davet etmişti

Kütahya Otogarı’nda kurulan Covid-19 aşı alanında görevli bir sağlık personeli, vatandaşları aşı olmaya “Sinovac Sinovac, Biontech Biontech” diye davet etmiş görüntüleri kameralara yansımıştı. 

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü ise  mobil aşı biriminde görevli sağlık personeli hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

‘Aşıyı hepimiz ciddiye almak zorundayız’

Sağlık Bakanı Fahretin Koca,  Twitter’den yaptığı paylaşımda “Kütahya’da otogarda görevli bir sağlık personelimiz mizahi bir tavırla vatandaşlarımızı aşıya davet ediyordu. Hizmetlerimiz her yerde ancak aşı ciddi bir konudur. Personelimizin soruşturulmasını gerektiren bir durum yok. Ancak aşıyı hepimiz ciddiye almak zorundayız.” ifdelerini kullanmıştı.

KaynaK:https://webyazilar.com/koca-sorusturmalik-olay-yok-demisti-otogarda-sinovac-biontech-diye-bagiran-saglikciya-ceza-verilmedi/

Editör: TE Bilisim