Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam aşı polikliniklerinde personel yetersizliği nedeniyle uzayıp giden sıra hasta ve hasta yakınları tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi covid19 aşı polikliğinde 2 hemşire hem giriş hem kayıt altına alma işlemine yetişemediklerini Sağlık bakim hizmetleri müdürlüğüne iletmesine rağmen bir sonuç alamadıkları iddia edildi. Sağlık bakim hizmetleri ile görüşmeye giden hemşire arkadaşlarımıza sizinle hiç bir şekilde muhatap olmam sadece sorumlu ile konuşurum diye kovduğu öğrenildi.Edinilen bilgiye göre adı mobing uygulamalarıyla  da anılan sağlık bakım hizmetleri müdürünün hemşirelerle muhatap olmadığı kurum içinde huzursuzluğa da sebep olmaktadır

Ramazan ayı nedeniyle iftar sonrası dün akşam aşı polikliniğinde yaşanan kalabalık sonucunda hasta ve hasta yakınları yaşadıkları durumu kameralara çekti. Hasta ve hasta yakınları tarafından 2 hemşireye " Neden sıra bekliyoruz, bu kadar kalabalık varken neden 2 hemşire çalışıyorsunuz" şeklinde sitem ettikleri öğrenildi.

Yaşanılan bu durum Kütahya Valisi Ali Çelik'e şikayet edildiği gelen bilgiler arasında. Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından şikayetler sonucunda bilgilendirilmesi üzerine personel takviyesi yapıldığı öğrenildi.

Hepimizin bildiği üzere sağlık personelleri her ne kadar 2021 yılı içerisinde Sağlık Kahramanları ilan edilsede, pandemiden en çok etkilen meslek grubu olmuştur sayıları her geçen gün artan sağlık şehitleri vermeye devam ederken, fazla mesai ücreti ödememek için az personel çok iş mantığıyla gelinen süreçte maddi manevi pandemiden en çok etkilenen sağlıkçılar olmuştur. salgın hastalıkta her geçen gün vaka ve vefat sayıları artarken sağlıkçıların içinde bulundukları bu durumlar göz ardı edilemez.

Yaşanan bu zorlu süreç ve dönem içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından gecelerini gündüzlerine katarak bir savaş içerisinde olan sağlık personellerine HAK ETTİKLERİ DEĞERİN VERİLMESİ İÇİN GEREKEN ÇALIŞMALARIN YAPILMASINI UMUT EDİYORUZ!!

Yapmayın sayın yöneticiler Yapmayın bizlerde insanız  biz bu süreçten çıkarız hayatımıza devam ederiz ya siz aldığınız bu ahlarla nasıl devam edeceksiniz yüzümüze nasıl bakacaksınız?

kaynak: saglikpersonelihaber.org

Editör: TE Bilisim