Niğde Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Covid hastaları ve diğer bütün hastalar için hayatı önem arz eden oksijen bitmiş.  Özellikle yoğun bakımlarda ihtiyaç duyan bütün hastalara görevli sağlık personelinin çaba ve gayretleri ile elle ambu (oksijen desteği) yapılmıştır. Kahraman sağlık çalışanlarınca yoğun gayret gösterilmiş yoğun bakım servislerinde görevli personel yetişemeyince diğer servislerden personel takviye edilmiş. 
Bu sürecin sonucunda nöbetçi personeller üzerine düşeni yapmış ve nöbet sonunda olayı bildirir tutanak tutmak suretiyle hastane idaresini bilgilendirmişlerdir. 
Peki idarenin tavrı ne olmuş?
Elbette ki bunca emeğin karşılığı olan teşekkür yerine kendi hatalarını ve eksiğini ortaya çıkardığı gerekçesi ile tutanak imzası bulunan ve adı geçen bütün personeli suçlamışlardır.
Bu durumda akıllara şu soruları geliyor…
1. Pandemi Hastanesi olan ilin en büyük hastanesinde oksijen neden bitmiştir? Olayda kimlerin ihmali vardır?
2. Sağlık personelleri gece 03:30’dan sabah 08.00’a kadar oksijen kesintisinden dolayı hastaları hayata tutundurmak için mücadele ederken hiçbir idareci hastaneye gelmiş midir?
3. Tutanakta adı geçen ve imzası bulunan sağlık personelleri azarlanmış veya baskı yapılmış mıdır?
4. Söz konusu tutanak işleme koyulmuş gerekli inceleme başlatılmış mıdır? Yoksa tutanak yok sayılıp imha mı edilmiştir?
5. Geçmişte benzer konularla ilgili tutulmuş başka tutanaklar var mıdır? Var ise akıbetleri ne olmuştur?
6. Covid’li hastaların hayata tutunması için elle ambu (oksijen desteği) yapan personeller kimlerdir? Bu sağlık çalışanlarına Covid testi yapılmış mıdır? Akıbetleri ne olmuştur?
7. Tutanakta belirtildiği gibi başta mekanik ventilatöre bağlı hastalar ve diğer hastalar ne derecede etkilenmiştir? O günlerde meydana gelen oksijen kesintisi sonucu Covid ve diğer sebeplerden can kayıpları olmuş mudur? 
8.28 Ağustos tarihinden bu güne kadar olayla ilgili hangi sebeple işlem yapılmamıştır ve tutanağı sürmen altı eden idareci kimdir?Konu ile ilgili kamuoyu açıklama beklemektedir 
 

Editör: TE Bilisim