Ordu'nun Perşembe ilçesindeki sağlık kuruluşlarında vatandaşların mesai saatlerinden sonra doktor bulamamalarına bir yenisi daha eklendi. Gülyalı ilçesinde de kalp krizi geçiren bir vatandaşın yakınları, sağlık kuruluşunda doktora ulaşamadı. Hastanın imdadına ise 112 Acil Servis ekipleri yetişti.

Tüm bu sorunların yanında bir de Altınordu'daki Ordu Devlet Hastanesi'nde çalışan sağlık görevlilerinin pandemi nedeniyle almaları gereken bazı hakedişlerinin doktorlar dışında kimseye ödenmediği ileri sürüldü. Tüm bu sorunları Ordu medyası gündeme taşırken, şu ana kadar ne Ordu Valiliği'nden, ne de İl Sağlık Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama gelmedi.

ilginç açıklamayı ise AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yaptı. Altaş Tv'de katıldığı bir programda Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan Gündoğdu, kendisine yöneltilen soruya son derece enterasan bir yanıt verdi.

NE MİLLETİ DİNLİYOR, NE MİLLETVEKİLİNİ!

Sağlık alanındaki eksiklikler ve aksamaların sahada önlerine çıktığını ve kendilerini de yıprattığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Bu aksamalar ve eksiklikler sahada bize dönüyor, siyaseten bizi yıpratıyor. En az 5 defa Sağlık Müdürü'nü aradım, fakat Sağlık Müdürü ne hikmetse Perşembe'nin problemiyle ilgili bir türlü oraya gidip problemi çözmedi. Sebebi hikmeti nedir bilmiyorum."

"BİZ İYİ DEDİKÇE ARKADAŞ FARKLI YÖNDE KULLANMAYA BAŞLADI"

Perşembe ilçesinin Ordu'nun nüfusu itibarı ile büyük ilçelerden biri olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Genelde emeklilerin yaşadığı bir ilçedir. Oradan insanların atlayıp araçla buraya gelmesi çok doğru değildir. Yapması gerekli olan orayı 24 saat usülüne göre çalıştırması. Çok güzel bir bina var, ama ne yazık ki Sağlık Müdürü'nün başka ne iş yaptığını da bilmiyorum. Bizim verdiğimiz toleransı fark yönde kullandı demek ki. Biz iyi dedikçe, arkadaş farklı yönlerde kullanmaya başladı. Büyük sıkıntılar önümüze gelmeye başladı. Perşembe'de farklı sıkıntı var, hastanelerde ayrı sıkıntılar var. İl Sağlık Müdürü iktidarla birlikte çalışır. İktidarla çalışmayı bırakıp da, başka birileriyle çalışmaya başlarsa, o zaman orada huzur olmaz. Bunu defalarca kendisine söyledik, anlattık" diye konuştu.

Kaynak: https://www.netordu.com/gundem/ne-milleti-dinliyor-ne-milletvekilini-h5017.html

Editör: TE Bilisim