Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 4 ay önce termal  mineralli çamur banyosu ünitesi kuruldu. Böylelikle Nazilli Devlet Hastanesi, kamu hastaneleri statüsünde Aydın'daki ilk çamur banyosu olan hastane oldu.Uzmanlar, fizik tedavi alanında bugüne kadar 12 hastaya bu tedaviyi ücretsiz olarak verdiklerini belirterek, "Cildiye alanında tedavi olmak isteyen hastaların bu uygulamadan yararlanabilmeleri için seans başına 16 TL ücret ödemeleri gerekiyor" dedi. Tedaviye gelen hastalar da çamur tedavisinin çok faydasını gördüklerini söyledi. Türkiye'de İstanbul'da 3, Bursa, Ankara ve Uşak'taki 1'er çamur banyosu olan kamu hastanesi bulunuyor.

 Termal mineralli çamur banyosu, Peloidoterapi Ünitesi'ndeki fizik tedavi uzmanı hekimler tarafından tavsiye edilen hastalara, görevli fizyoterapi teknisyenleri tarafından uygulanıyor. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şafak Çalışkan, kamu hastanesinde çamurla tedavi yönteminin Türkiye'de ilklerden biri olduğunu belirterek, bel ve bacaklarında eklem ağrısı, romatizma bulunan hastaların, doktorların uygun görmesi halinde hastaneden randevu alarak bu tedaviden yararlanabileceklerini bildirdi. Nazilli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Teknikeri Neşe Sevim, şunları söyledi:

"Nazilli Devlet Hastanesi Peloidoterapi Ünitesi, 4 ay önce açıldı. Sağlık Bakanlığı'nın 'geleneksel tıp' uygulaması adı altında Türkiye'de birçok hastanede açılmasına izin verdiği bir tedavi yöntemi. Doğal bir tedavi yöntemi. Çamur uygulama kapsamında 6 kiloluk kovalar içerisinde geliyor. Bu eski çağlarda uygulanan bir tedavi yöntemi. Tamamen kükürt maddesinin bulunduğu bir çamur yapısı. Doktorlarımız, rahatsızlıklarıyla birlikte başvuran hastalarımızı bize yönlendiriyor. Uygulama yapılacak bölgeler tespit edildikten sonra 15 seans şeklinde uygulama başlıyor. Her seans 15 ile 25 dakika arasında sürüyor. Baltık denizi çevresindeki ülkelerde de kadın doğum uygulamalarında lkullanılan bir tedavi yöntemi. Nazilli Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi kapsamında, kireçlenme, fıtık şikayeti olan, sedef, mantar hastalığı ve sivilce gibi sorunu olan hastalarımızda da tedavi olarak çamur kullanmaktayız. Bugüne kadar iyi sonuçlar da aldık."

Editör: TE Bilisim