haberanaliz'de yer alan haberde;

"Muğla'dan SAĞLIK alanındaki okurlarımızdan sürekli e posta alıyoruz.

İŞTE BİR YENİSİ DAHA VE EKİNDE GÖNDERDİKLERİ FOTOĞRAFLAR......

"... Mugla Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, tüm okurlarınıza selamlar...
Bu hastanede her geçen gün problemler artıyor...

Şöyle ki:

1.) Covid 19 un lik yaptığı bu dönemde, Ülkemizin , wuhan şehri olan istemiyoruz. Basta Sayın Muğla Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze seslenmek istiyorum. Eylül ayında , Başhekimlik tarafından Ek Mesai adı altında, Bazı branşlarda ( K.doğum , Ortopedi v.s. ) özellikle endoskopi gibi Salgını artıracak, salgın riskini büyütecek iç sirkü yayınlandı. Etkili ve Yetkili Mülki İdari Amirlerimizden ve İl Sağlık Müdürümüzden ivedilikle Ek Mesainin kaldırılmasını istiyoruz.. Çözüm olarakta çalışanlara, tavandan Döner Sermaye ödenmesini talep ediyoruz.

2.) Bir önceki İl Sağlık Müdürümüz Sayın Cihan Tekin Covid 19 (+) olmuş. (Cenab ı Hak şifa versin.) Corona ayrım yapmıyor. Çalisanları riske atmayalım. Acil ameliyatlar dışında, elektif ameliyatlar alınmasın. Ayrıca acil ameliyatlarında kendi arasında öncelik sırası vardır.. ( ASA).. Covid 19 şüphelisi hastaların, büyük Ameliyathanede değilde, karşı binada Covid ameliyathanesinde alınması gerekir. Özellikle son iki haftadır Genel Ameliyathaneye gelen hastalara Covid testi yapılmıyor.. Bunun gerekçesi nedir ??? Ameliyathaneden Sorumlu Bashekim yardımcısı niçin bu olayları takip etmiyor..???

3.) Sayin Hastane Müdürü, son aylarda ameliyathaneye çok ama çok kalitesiz ürünler alınıyor, farkinda misiniz??? Ameliyathanede ki muslukların bir kısmı hiç çalışmıyor , bir kısmı kendiliğinden su akıtıyor ... israf oluyor.. Zahmet olmaz ise birgün ameliyathaneye buyurun gelinde buradaki eksik ve sıkıntıları siz kendiniz görün.

4.) Mahatma Gandi der ki: " Gelecek, bugün ne yaptigimiza bağlıdır." Sayın Hastane İdaresi, Büyük Amrliyathanede alınan bazı vakalarda,hastada covid 19 (+) çıkıyor.. (son haftalarda Covid testi yaptirmiyorsunuz ya ondan bahsediyorum) Odada çalışan dr, Hemsire ,personel v.s. ekibe niçin 14 karantina uygulamiyorsun...??? Filyasyon ekibimiz ne iş yapar ??? Merak ediyoruz..

5.) Mevlana der ki: "Doğruların, yemin etmeye ihtiyacı yoktur." Niçin yapılması gereken doğruları yapmıyorsunuz???

6.)Özellikle Tıbbı Atık girişinden, üst katlara çıkan merdivenler pislik içinde Sayın Sağlık Bakanımızın öncelikle hijyen , temizlik dedigi bu günlerde niçin dikkat edilmiyor...???

7.) Büyük İllerimizde (Ankara,Adana , Konya , D.bakır) Neredeyse , Wuhan şehri gibi oldu... Muglada aynı duruma gelmesin.. "Bu siklet bu kiloyu kaldırmıyor." konumuna gelmiyelim.. Hastanede izolasyon, Esnek Mesai kavramı, Ek Mesainin kaldırılması, Covid şüphelisi hastaya temas etmiş saglik personeline 14 karantina uygulamasına bir an önce geçelim.. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde salgın yayilirsa ne solunum ventilatorleri ve nede yeterince saglik personeli bulamazsınız...

8.) Başhekimlik olarak önümüzdeki günlerde havalar sokuyacak ve kısa gireceğiz.. .Covid 19 yayılma riski büyüyecek, Bundan dolayı Sağlık Çalışmalarımızı, Hastane İdaresi olarak , moral , motivasyon ve tavandan Döner Sermaye verilmesi gerekir..

9.) Ameliyathaneden personellerim bir kısmını ilgili birimlere verdiniz.. ameliyat sayısı ve ek mesai getirdiniz..

Sonuç: Cerrahlarimiz sedyede hasta tasiyor.. Ögretim Görevlisi yerleri temizliyor ... Tabloyu bu konuma kadar düşürdünüz..fotograflar aşağıdadir. "ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Batuhan Sezer-haberanaliz

https://www.haberanaliz.net/makale/mugla-sagliktan-haber-var-1546

Editör: TE Bilisim