Güneydoğu Güncel'den Salih Yeşill'in haberine göre;

Anadolu Sağlık Sen, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Personel Şube Müdür Yardımcısı T. Y. tarafından, sendikalarının Diyarbakır Şube Temsilcisi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Acun’a mobbing uygulandığı ve sendikal faaliyetleri nedeniyle görev yerinin değiştirildiği iddiasıyla Diyarbakır Valiliğine şikayette bulundu.
Dilekçede, Personel Şube Müdür Yardımcısı T. Y.’nin Sağlık Sen üyesi iken, sendikanın desteği ile bulunduğu göreve getirildiği, farklı sendikaların üyelerine baskı uygulayarak adeta Sağlık Sen temsilcisi gibi davrandığı, yetkili sendikanın amaçları doğrultusunda personellerin görev yerini değiştirdiği, işyeriyle ilgili problemleri kendisine aktarmak için odasına gelen personelleri, diğer sendikaların üyelerinin kendi sendikasına üye yapmak için çalıştığı belirtildi. Dilekçede Anadolu Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İhsan Acun’un sendikal faaliyetlerini nedeniyle T. Y. tarafından hastanedeki Tıbbı Sekreterlik görevinden alınarak, Sağlık Kurulu’nda Sonuç ve Gün Verme biriminde görevlendirildiğini kaydedildi. Bu konuda yapılan itirazın ise reddedildiği aktarıldı. Tıbbi Sekreterlik görevinde olan Acun’un atandığı birimin görev ve yetkileri farklı olduğunu ve mevzuata aykırı olduğuna dikkat çekilen dilekçede, bu görevlendirmede kamu yararına olmadığı ve hizmet gerekliliğinin gözetilmediğine işaret edildi.
‘ASIL GEREKÇE SENDİKAL FAALİYETLER’
Görevlendirmenin kasten yapıldığı vurgulanan dilekçede, “Ayrıca söz konusu görevlendirmede Sağlık Kurulu’nda görev yapabilecek başka personel yokmuş gibi ‘personel ihtiyacına binaen’ ibaresi, görevlendirmeyi yapan Müdür Yardımcısının kasten hareket ettiğini göstermektedir. Görevlendirme, yasada belirtildiği şekilde açık ve net olarak gerekçe ve süresi gösterilmeden yapılmıştır. İdarenin, ‘personel ihtiyacına binaen’ gerekçesinin dışında başka bir gerekçe ortaya koymaması, bu görevlendirmenin asıl gerekçesinin İşyeri ve İl Temsilcimizin sendikal faaliyetleri olduğunu göstermektedir.” denildi. 
‘SÖZLEŞME VE YASALARA AYKIRI’
Sendika özgürlüğü ve örgütlenme hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeye atıfta bulunulan dilekçede, şunlar belirtildi: “Tüm bu düzenlemelere rağmen idarenin sendikal örgütlülüğü engelleyecek biçimde ‘kamu yararı veya personel ihtiyacına binaen gerekçesi altında işlemler tesis ederek, sendikaların, sendika ve sendika şube yöneticilerinin, iş yer sendika temsilcilerinin görev yerlerini hukuki gerekçeden yoksun keyfi bir şekilde değiştirmesi yukarıda belirtilen sözleşmelere ve yasalara aykırıdır.”
İŞLEMİN İPTALİ VE SORUMLULARA YASAL İŞLEM TALEP EDİLDİ
Görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin yargı kararlarına yer verilen dilekçede, idarenin görevlendirme gerekçesi ile somut olayla ilgili yeterli, kamu yararı ve hizmet gerekliliği bulunmadığı, salt sendikal faaliyete dayanmak suretiyle işlemin tesis edildiği vurgulanarak görevlendirmenin iptalini istenildi.
Dilekçede, T. Y. başta olmak üzere söz konusu usulsüz görevlendirmeye göz yuman idareciler hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.

Salih YEŞİL’in Özel Haberi-Güneydoğu Güncel

Editör: TE Bilisim