Anadolu Sağlık-Sen Ankara Şube Başkanı Muhammed Kılıç, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketleyerek Sağlık Bakanlığı'ndan çok ilginç bir talepte bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nda kast sistemi uygulandığını iddia eden Kılıç, hekim dışı sağlık personellerinin de hekimliğe geçebilmesi gerektiğini ifade etti.

''SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA KAST SİSTEMİ UYGULANIYOR''

Kılıç, “Bugün sağlık çalışanları arasındaki ayrımın daha fazla körüklenmesi maalesef birilerinin işine geliyor. Kast sistemi sadece Hindistan'a özgü bir sistem değildir. Sağlık Bakanlığı'nda kast sistemi uygulanıyor." ifadelerini kullanan Kılıç, “Bugün canhıraş bir biçimde çalışan hemşirelere, laborant ve röntgen teknisyenlerine de hekim olma yolu açılmalıdır. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndaki bürokratik, oligarşik yapı maalesef bunun önünü tıkamaktadır“ dedi.

''HASTANE PERSONELİNİN HEKİMLİĞE GEÇEBİLMESİNİN ÖNÜ AÇILMALIDIR''

Bakanlığa sağlık personellerinin de hekim olabilmesi gerektiği çağrısında bulunan Kılıç, “Bugün neden röntgen teknisyeni sahadaki çalışmasıyla teorik ve pratik bilgilerinin birleşmesinden dolayı neden radyoloji uzman hekim olamıyor. Benim buradan bakanlığa çağrımdır; Hekim dışı sağlık personelinin hekimliğe geçebilmesinin önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim