Türkiye’de pek çok hastanede hizmetler aksıyor. Doktor yetersizliğinden dolayı bazen randevu bulunamıyor ya da kapanan bölümler dolayısıyla randevuda sorun yaşanıyor.

Hastaneye gitmek zorunda olan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı uygulaması Merkezi Hekim Randevu sistemi üzerinden randevu alamıyor. Hangi bölümden randevu almaya çalışırsanız çalışının aynı uyarı karşınıza çıkıyor:  "ARADIĞINIZ KRİTERLERE UYGUN RANDEVU BULUNAMAMIŞTIR, bu kriterlere uygun randevu olması halinde size haber verilmesi için talep oluşturmak ister misiniz?"

Talep açtığınız anda uygun randevunun bulunup bulunmayacağı ise belirsiz... 

Ancak filtreyi biraz genişletip ilçe tercihini yapmadığınızda durum değişiyor. Sistem bu kez Nallıhan, Elmadağ, Polatlı ve Kızılcahamam gibi merkeze çok uzak ilçelere yönlendiriliyor. İstanbul ve İzmir gibi birçok ilde de bu sorunun yaşandığı belirtiliyor.

Hastaneye erken saatte gidip sıramatikten sıra almanız ise imkansız... Ankara Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi'nde sıramatik bölümüne asılan bilgi afişinde hastanede kritik öneme sahip çoğu bölümünün kapalı olması dikkat çekiyor. 

Kapalı olan bölümler şöyle: 

Beyin Cerrah - K.B.B

Genel Cerrah

Göğüs Hastalıkları

Kardiyoloji

Plastik Cerrah

 Psikiyatri

Enfeksiyon

Duygu Polat Gültekin-YURT GAZETESİ 

Editör: TE Bilisim