Milli Eğitim Bakanlığı, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ile Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Destekleme İşbirliği protokolü imzaladı. Akkent Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen imza törenine Bakan Özer, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin yanı sıra çok sayıda bürokrat ve oda başkanı katıldı. Protokol törenine öğrenciler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Program mesleki eğitim programlarıyla ilgili sinevizyon gösteriyle başladı.

"Bu projenin maliyeti 250 milyon lira"

Toplumların gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını söyleyen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Geçen yıl mesleki eğitime devam öğrenci sayısı bin 320 iken bugün itibarıyla 8 bin 273 sayısına ulaşmıştır. Şu anda ilçe bazında mesleki eğitime devam öğrenci sayısı en çok Şahinbey'dedir. Bu protokolle birlikte devletin gençlere verdiği aylık asgari ücretin yüzde 30'una ilaveten 4 yıllık eğitim süresi boyunca aylık 500 lira para yatıracağız. Özellikle annelerin hesabına yatıracağız. Önümüzdeki yıl 2022-2023 eğitim yılında ise bu rakam 600 liraya çıkacak. Ardından bu miktar 700'e çıkacak. Bu projenin şu andaki maliyeti 250 milyon lira civarında olacak. Fakat bu projenin önü açık. Herhangi bir rakam sınırlamasına gitmiyoruz. Şuan 8 bin öğrenci var ama yarın 10 bin olursa yine bu desteği sağlayacağız. Yeter ki öğrencilerimiz meslek sahibi olup kendi işini ve yuvasını kursun" ifadelerini kullandı.

2022 yılında mesleki liselerde 1,5 milyar liralık gelir hedeflediklerini vurgulayan Özer, "2021 de öğrencilere dağıttığımız pay 50 milyon liranın üzerindeydi. Bu yıl 100 milyon liranın üzerine çıkacağız. Artık meslek liselerimizde Ar-Ge merkezimiz var ve ihracat yapmaya başladı. Gaziantep'teki meslek lisemiz Türkiye birincisi oldu. İnşallah İstanbul'dan sonra hedefimiz 2022 yılı içerisinde döner sermaye gelirinde Gaziantep'in ikinci olması. Mesleki eğitimde en önemli açılımımız mesleki eğitim merkezlerini güçlendirilmesi oldu. Bu okullardaki öğrencilerimiz haftada 1 gün okula gidiyor. 4 günde gerçek iş yerlerinde çalışıp tecrübe kazanıyorlar. Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilere verilen asgari ücretin yüzde 30'nu üzerimize aldık. Bu değişiklik de mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısını 3 katına çıkardı" dedi.

Konuşmaların ardından protokolün imza töreni gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim