Memur ve emekliler maaşlara yapılacak zam oranıyla ilgili gözlerini yarına çevirdi. Memur ve emekli zamları Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte netleşecek. İstanbul Sancaktepe'de düzenlenen programa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, memur ve emekli zamlarıyla ilgili açıklamada bulundu. İşte memur ve emekli zammı haberinin detayları..

"BU DURUMU KISA ZAMANDA AŞACAĞIZ"

Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı Teşkilat Akademisi programında partililere hitap eden Kurtulmuş, ekonomi gündemine de değindiği konuşmasında, "Büyük bir kısmı Türkiye'den değil, küresel ekonomideki dalgalanmalardan kaynaklanan bu durumu en kısa zamanda aşacağız. Özellikle hayat pahalılığı karşısında vatandaşlarımızın yükünü azaltarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, "Hayat pahalılığının ortaya çıktığı aralık ayının ilk haftalarından itibaren söylediğimi şimdi bir taraftan Türkiye'nin üretim gücünü artırıp Türkiye'nin küresel markalarla rekabet etmesini sağlamak için mücadele ederken diğer taraftan hayat pahalılığının ortaya çıkardığı sonuç dolayısıyla 'Vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz.' diye söz verdik mi? Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret 4 bin 253 lira, tarihi bir artış ortaya koydu, milletimizin için hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun." değerlendirmesini yaptı.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kurtulmuş, bu haftadan itibaren memurların ve emeklilerin alım güçlerinin azalmaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirterek, halkın refah içinde büyümeye devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim