Meme büyütme operasyonu günümüzde estetik ameliyatlar arasında en yaygın uygulanan ameliyatlardan bir tanesidir.

Bir kadındaki meme gelişimi çoğunlukla 18 yaşına geldiğinde sona erer. Bazı insanlarda kalıtsal özellikler sebebiyle meme gelişimi daha yavaş veya yeterli düzeyde olmaz. Ek olarak bazı kadınlarda emzirme döneminde meme dokusunun içi boşalır ve bu nedenle memelerde hacim kaybı söz konusu olabilir.

Meme dokusunda meydana gelen hacim kaybından şikayetçi olan ve daha büyük ve estetik açıdan göze daha hoş gelen göğüslere sahip olmak isteyenler meme büyütme operasyonu yaptırabilir.

Meme büyütme operasyonu hangi durumlarda uygulanır?

  • Yer çekimine bağlı olarak göğüs dokusunun alt kısmında yer alan bağ dokusunun zamanla azalması nedeniyle göğüslerin iç kısmı boş kalmış ise
  • Gebelikten sonra emzirme döneminde meme hacmi azalmış ise
  • Genetik özelliklere bağlı olarak bir meme büyük diğer meme küçük ve arada gözle görülür bir fark var ise
  • Gelişmeyen göğüs nedeniyle orantısal olarak dengesiz bir vücut biçimine sahip ise
  • Meme kanseri tedavisi uygulanacak ise
  • Estetik açıdan göğüslerinizin hoş görünmediğini düşünüyor iseniz meme büyütme operasyonu tam size göre!

Meme büyütme operasyonunda damla silikon mu yoksa yuvarlak silikon mu kullanılmalı?

Meme büyütme operasyonlarında damla silikon veya yuvarlak silikon uygulanır. Her iki durum da belli nedenlere bağlı olarak uygulanır. Örneğin yuvarlak silikon yarım küre biçiminde olup memede konumlandıklarında memenin üst bölgesinde ve dekolte dediğimiz alanda belli bir dolgunluk yaratırlar. Yani dekoltesi olmadığı için şikayetçi olan bir kişiye en uygun silikon yuvarlak silikondur diyebiliriz.

Damla silikon ise adından da anlaşıldığı üzere damla formundadırlar ve konumlandıklarında ise yuvarlak silikonun aksine göğsün alt kısmında bir dolgunluk oluştururlar.

Meme büyütme operasyonu öncesi ne yapılmalı?

Meme büyütme operasyonu öncesinde mutlaka antibakteriyel bir sabun eşliğinde duşa girmeniz faydalıdır. Ameliyattan en az 8 saat önce ise herhangi bir şey yiyip içmemek gerekir. Bunun nedeni ise hastaya anestezi uygulanacağı için bulantı veya kusma gibi komplikasyonların görülme olasılığını en aza indirmektir. Ameliyattan yaklaşık 2-3 saat önce hastanede bulunmak gerekmektedir. Bunun nedeni ise ameliyat öncesi hastaya uygulanacak olan kan tahlilidir.

Meme büyütme operasyonu yaklaşık olarak 1-1,5 saat süren bir operasyondur. Operasyon sonrasında ilk dört saate kadar hastanın bir şey yememesi önerilir.

Meme büyütme operasyonu sonrasındaki bir gün hastanede yatmak hasta açısından önemlidir.

Meme büyütme operasyonu sonrasında ne yapılmalı?

Meme büyütme ameliyatı sonrasındaki ilk gün ağrıların en fazla hissediliği ve can yaktığı bir zamandır. Operasyon sonrasındaki 3 gün memeye yerleştirilen silikon cc’sine bağlı olarak oluşan gerginlik bir hayli yoğun hissedilir. Bu gergin süre 2-3 haftayı bulabilmektedir. Elbette bu süreç içerisinde hastaya kas gevşetici ve benzeri ilaçlar verilir. Ameliyattan sonra ise hastaya oldukça etkili ağrı kesiciler de uygulanır.

Meme büyütme işlemi sonrasında ne zaman işe dönerim?

Meme büyütme işleminden sonraki ilk gün evde istirahat etmek gerekir. Eğer ağır bir aktiviteye ihtiyaç duyulan bir göreviniz yok ise ameliyattan birkaç gün sonra işe dönmek sorun yaratmayacaktır. Özellikle bu zaman zarfında yürüyüşe çıkmak ve hafif bir şeyler kaldırmak hiçbir zarar teşkil etmez.

Meme büyütme işlemi sonrasında ne zaman spor yaparım?

Meme büyütme işleminden en az 3 hafta sonra spor yapmaya başlanabilir. Ancak yine de bu süreçte çok ağır egzersizlerden kaçınmak gerekir. Meme büyütme ameliyatından sonra tedavi bölgesine masaj yapmak da o bölgedeki protezin iyice yerleşmesi açısından son derece faydalı bir aktivitedir.

Meme büyütme operasyonu hangi yaş aralığı için uygundur?

Meme büyütme işleminin 18 yaşından küçüklere yapılması önerilmez. Çünkü henüz meme gelişimi tamamlanmamış olabilir. Bu nedenle meme büyütme operasyonunun 18 yaşından itibaren uygulanması önerilir. Fakat çok ileri düzeyde bir meme asitmetrisine sahip olan ve ergenlik döneminde olan bireyler aile onayı ile beraber bu uygulamayı yaptırabilir.

Meme büyütme operasyonu iz bırakır mı?

Cerrahi operasyonların çoğunda tedavi bölgesine kesi uygulandığından dolayı iz kalma olanağı mevcuttur. Meme ameliyatı sonrasında da iz kalması olasıdır. Fakat meme ameliyatında yapılan kesiler göğsün alt kısmında bulunduğu için vücudun doğal kıvrımının da yardımıyla bu izler görünmeyecek şekilde göğsün altında yer alır.

Meme büyütme operasyonunda başlangıçta izler kırmızı renkte olurlar. Daha sonra ise iz kremlerinin de yardımıyla bu izler renksiz hale gelerek vücutta belli belirsiz bir hal alırlar.

Meme büyütme ameliyatından sonra emzirmek mümkün mü?

Meme büyütme operasyonu geçiren veya geçirmek isteyen hastaların en merak ettiği konulardan biri ameliyat sonrası emzirmenin mümkün olup olmayacağıdır. Ancak bilinmelidir ki silikon meme bezinin içine gelecek şekilde konulmaz. Meme bezinin alt kısmında ya da kasın altına yerleştirilecek şekilde konumlandırılır. Bu nedenle meme büyütme operasyonu sonrasında emzirmek ile ilgili herhangi bir sorun oluşmaz.

Silikon değiştirilmeli mi?

Eskiden olsaydı bu sorunun cevabına evet demek mümkün olabilirdi ancak günümüzde kullanılan implantlarda protezlerde bir sorun meydana gelmedikçe herhangi bir değişime ihtiyaç yoktur. Protezler artık ömür boyu kullanıma uygun olacak biçimde üretilmektedir.

Meme silikonu patlama riski var mı?

Silikonların içinde jel bulunur ve bu jel sıvı halde değildir. Silikona gelen herhangi bir darbe bir soruna yol açmaz. Fakat ciddi bir trafik kazası sonrasında veya bıçaklanma ve kurşunlanma gibi bir durum söz konusu olursa protezin dış kapsülünde bir delinme meydana gelebilir. Bu durum da korkulması gereken bir durum değildir. Böyle bir olayda bile silikon akmaz. Ancak delinen silikonun yerine yenisinin konması hasta için faydalı olacaktır.

Meme protezleri kansere yol açar mı?

Meme büyütme operasyonlarında kullanılan meme protezlerinin kansere yol açtığına dair herhangi bir kanıt yoktur.

Meme silikonu alerji yapar mı?

Meme silikonları doku ile uyumlu bir yapıdadırlar. Bu nedenle vücutta konumlandırıldıklarında vücuda yerleşmeme veya alerjiye yol açma gibi durumlar oldukça nadir görülen vakalardır.

Meme büyütme operasyonu fiyatları ne kadar?

Meme büyütme estetik işleminin fiyatı eskiye oranla oldukça uygundur. Artan talep de buna etkendir. Meme büyütme operasyonun fiyatlandırması uygulamanın yapılacağı hastane, uygulamayı yapacak cerrah ve kullanılan silikon türüne göre değişiklik gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak meme büyütme işlemi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drmemebuyutme.com/

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Editör: TE Bilisim