Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hizmet veren Özel Medical Park Hastanesi’nde  meydana geldiği iddi edilen ve   Bağımsız Kocaeli kamuoyuna duyurdugu, bir annenin 1 saat boyunca karnında ölü bebeği ile bekletilmesi ve gittiği bir başka hastanede bebeğinin ölümünden sancısı başladığı anda müdahale etmeyen doktorun sorumlu olduğunu öğrenmesiyle ilgili haber büyük yankı uyandırdı.

Acılı annenin erkek kardeşi tarafından duyurulan olay sonrasında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

NELER YAŞANMIŞTI?

Enes isimli bir yurttaş İzmit Medical Park Hastanesi’nde yaşanılanları kamuoyu ile paylaşmıştı. Vatandaşın paylaşımında şu ifadeler yer almıştı: “Maalesef bugün ciğerimiz yandı. 38+6 günlük bebeğimizi kaybettik bu doktorun ihmali yüzünden. 36. haftadaki kontrolde bebeğimizin kalp atışı yok dedi. NST’ye bağladılar sonra çocuk hareket ve kalp sesi duyuldu dedi. Sonraki kontrolde bebeğiniz çok sağlıklı her şey normal dedi. Sonra hanımefendi yıllık izine çıktı başka doktor yokmuş gibi haftayı bekleyin deyip randevu verdi.

RANDEVUSUNA GİDERKEN SANCILARI BAŞLADI

Bugün de saat 4’te randevumuz vardı. Saat 2 gibi kardeşimin sancıları başladı ama şiddetliydi. Doğum başlıyor diye çantamızı her şeyimizi alıp kardeşim hastaneye gitti. Orada sıra beklemiş. Düşünün doğum sancınız var ama doktor için daha önemli şey var insan sağlığından para. Başka hastalara bakacak. Kardeşim bayağı bir orada bekledi. Sonra annem mesaj attı bebeğin kalp atışı yokmuş annem dedi. 15 dakikaya hastane geçtim doktor hanım 2 doğumum var diyerek kardeşimi odada bırakmış karnında ölü bebeği ile bekliyorlar. Tabi hastaneye ayağa kaldırdık 45 dakika neyi bekliyor bu kız kardeşim başka doktor yok mu doğumhane de sonuçta annenin zehirlenme olasılığı da var.

BOĞAZINA KORDON DOLANDI

Kardeşim içimde hareket ediyor dediyse de yok bebeğiniz öldü içinde su olduğu için yüzüyor onu hissediyorsunuz. Tahminen 1,30-2 saat orada kaybettik ve ölü bebeği Ü***A*** normal doğumla alacak. Tabi bu ara doktorumuz ortalarda yok. Başka doktorlar geliyor. Bebek ölü yapacak bir şey yok dediler bize öyle bıraktılar. Bizde kardeşimi alıp maalesef 45dk-1saat daha kaybederek Özel Kocaeli Hastanesi’nde bilen bilir e***Ç***’ye götürdük. E****bey maalesef bebeğinizin boğazına kordon 3 kez dolanmış ve boğularak vefat etmiş dedi. Durumu kendisine izah ettiğimizde zaten ölüm günlük değil birkaç saatlik olay.

6 YILDIR BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORDU

Kardeşinin gelen sancıları aslında bebeğinizin boğulurken son çırpınışlarıydı bu hasta ultrasonla bakılıp hemen bebek alınması gerekiyormuş. Yani ilk anda bizi doğumhaneye yollasa zaten her şey güzel olacak ve e*** bey sizin bebek 39 haftaya gelmiş kilo 3685 gr sağlıklı zaten sezaryen istiyorsunuz neden bekleniliyor dedi. En son cümleleri ciğerimizi yaktı zaten sizin bebeğinizin bir kaza sonucu hayatını kaybetti tıpkı düz yolda yürürken bir an da ayağı kayıp düşen biri gibi. Daha korkuncu Medical Park’ta bize sizin bebeğinizin boğazına kordon dolandı boğuldu diye kimse söylemedi. Ü***A**** hiçbir kontrolünde söylemedi. Ü****A**** kardeşim 6 yıldır bebek sahibi olmak istiyordu oldu da onu senin ihmalin öldürdü.

Kaynak. Uğur ENÇ-bagimsizkocaeli

Editör: TE Bilisim