Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Poliklinik Doktoru olarak görev yapan Erhan Tevfik Kaputlu maske takması için Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Balık’ı uyarmasınına ardından görev yeri değiştirilerek Manavgat'ta Evde Bakım Birimi'ne gönderildi.

Konu hakkında konuşan Dr. Erhan Tevfik Kaputlu 23 Ağustos günü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in danışmanı ve aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı olan Mehmet Balık’ın büyükşehir belediyesi polikliniğine maskesiz girdiği için görevliler tarafından uyarıldığını ‘maskeden rahatsız olduğunu, öksürük yaptığını’ belirterek takmak istemediğini, bunun üzerine tartıştığı hemşireleri aşarak odasına geldiğini belirtti. Maske takması konusunda kendisinin de Mehmet Balık’ı uyardığını söyleyen Kaputlu, "Bunun üzerine Mehmet Balık, 'Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Ben Konfederasyon başkanıyım, başkan danışmanıyım. Herkese böyle mi davranıyorsunuz?' diyerek çıkıştı" ifadelerine yer verdi.

'BUNUN HESABINI SORARIM'

Doktor Erhan Tevfik Kaput, yaşamanları şöyle anlattı:

"‘Konfederasyon başkanı ya da danışman olmanız fark etmek, bizim için her gelen kişi eşittir ve biz onları muayene etmekle yükümlüyüz’ diyerek, ‘herkesin maskesini takmasının bir zorunluluk olduğunu belirttim. Bunun üzerine Balık poliklinikte tartışmayı izleyen görevli hemşirenin dışarı çıkmasını istedi. Hemşirenin burada görevli olduğunu, dolayısıyla odadan çıkmasına bir başkasının karar veremeyeceğini, kendisinin de böyle bir hakkının olmadığını ifade ettim. Balık, parmak sallayarak; 'Bunun hesabını sorarım sizden’ diyerek odadan çıktı”

Doktor Erhan Tevfik Kaputlu bu olayın hemen ardından “Sarı zarfla yeni görev yeri tebliğ edildi. 'Evde Bakım Birimi'ne bağlı Manavgat Bölgesi'nde görev yapmanız uygun görülmüştür’ denilerek Manavgat’a sürgün edildim ve o günden beri buradayım” dedi.

Sabri Kırdar-Bir Gün

Kaynak:https://www.birgun.net/haber/belediye-baskaninin-danismanina-maske-uyarisi-yapan-doktor-surgun-edildi-360132

Editör: TE Bilisim