14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla Başkentli çiçekçi esnafından satın alınan 10 bin 200 kırmızı gül, hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları ve hasta yakınlarına dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi ANFA ekipleri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Ankara Şehir, Dışkap SSK, Keçiören Araştırma, Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi Hastanesi ile Polatlı, Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Haymana, Şereflikoçhisar, Evren, Çubuk, Kalecik, Akyurt ilçe hastanelerinin girişlerinde sağlık çalışanları ve hastalara kırmızı gül hediye etti.

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, çiçekçi esnafına destek olmak istediklerini vurgulayan Yavaş, “Sevgi dayanışmayla güzel. Pandemide zor günler geçiren çiçekçi esnafımızdan çiçek satın alıp kahraman sağlık çalışanlarımıza hediye edeceğiz” demişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir diğer 14 Şubat Sevgililer Günü sürprizi de Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) seyahat eden yolculara yaptı. Her yaştan vatandaşın hatıra fotoğrafı çektirebilmesi için AŞTİ’de bir platform kuruldu. Vatandaşlar, platform üzerine yerleştirilen kalpli görselin önündeki ahşap banka oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim