Sağlıkta il sağlık müdürlerinin sözleşmelerinin netleşir gibi olmasının ardından kim gelecek kim gidecek kulisleri pazarda markette dahi hız kesmiyor. Pazarda dahi sağlıkta sözü geçen birinin kulis yaptığına şahit olabiliyorsunuz.

Bu sürecin en mutluları ise bir yerde makam mevki beklentisi olmayan sağlık çalışanları.

Yeniden atanma umudu ve çabası olan sözleşmeli yöneticiler çalışanları güler yüzle karşılamakta, sorunları dinlemekte, çözüm bulmaya çalışmakta. Sorun ve çözümler ile hiç olmadığı kadar ilgiller.

Personeli görünce selam veriyor hal ve hatır soruyor.

Sözleşme yenileme umudu olmayanlar ise, zaten kendi telaşlarında personel ile uğraşmaya enerji bulamıyor.

Kulislerde yer alan bilgiler arasında her bilgi var. Başarısız bulunan sözleşmeli yöneticinin referansı sayesinde kalmayı garantilemesinden  tutunda, kimle kim nerde görüşüyor.

 Sözleşmeli yönetici atamalrında söz sahibi olan sayın yetkililer amacınız şunun memnuniyeti, bunun memnuniyeti olmasın Unutmayın  atatıgınız her sözleşmeli yöneticinin yaptığından vebal altındasınız. Yaptıgı ve yapmadıgı her işten. Amacınız başarı  ve adalet olsun. Kişilerin memnuniyeti olmasın.

Unutmayın o koltuk eninde sonunda sizden gidecek ama ahirette hesap hükmünün iptal edilmesi, ertelenmesi, uzatılması, referansın daha baskın gelmesi ihtimali yok.

Ne demişler mahkme kadıya mülk değildir (Hiçbir kimse, bulunduğu kamu hizmetinde ömrünün sonuna kadar kalmaz. Bir süre sonra bu işe başkası getirilir, kendisi ayrılır.)

Editör: TE Bilisim