NNC Haberde yer alan habere göre;

Hasan Hüseyin Dayanç, babası Halil Dayanç'ın diyaliz hastası olduğunu ve haftada 2 gün hastaneye gelerek tedavi gördüğünü söyledi.

"İLAÇ VERİP EVİME GÖNDERDİLER"

Haftada 2 gün Bucak Devlet Hastanesi'ne gelerek diyaliz tedavisi gören Halil Dayanç'ın 19 Mart Cumartesi günü rahatsızlanması nedeniyle Bucak Devlet Hastanesi Acil Servise geldiklerini belirten Hüseyin Dayanç, "acilde görev yapan doktor babamla ilgilendi ama bir çözüm olmadı." dedi.

Cumartesi günü babasının durumunda bir değişim olmaması nedeniyle Pazartesi günü tekrar babası Halil Dayanç ile birlikte Bucak Devlet Hastanesi'ne gelen Hasan Hüseyin Dayanç, " Pazartesi günü de Dahiliye bölümüne geldim, dahiliye bölümünde doktor ilgilenmedi. Beni bir şurup ve balgam sökücü ile evime gönderdiler. Kendilerine Göğüs bölümünde doktora hastamı göstermek istedim, randevusuz gidilmeyeceğini söylediler. İsteğimi yenileyerek dahiliye bölümünden intikal ettirir misiniz diye söyledim. Eskisi gibi yürümüyor işler diyerek, isteğimi yerine getirmedi." ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM İÇİN BİR YAPILMADI"

Babasının rahatsızlığı nedeniyle 19 Mart Cumartesi gününden itibaren Bucak Devlet Hastanesi'ne gelip giden Dayanç, babasının durumunun dışarıdan farkedildiğini ama çözüm için bir şey yapılmadığını da belirtti.

Pazartesi günü de herhangi bir çözüm bulunmaması üzerine eve giderek Göğüs Doktoru ve Kardiyolojiden randevu aldığını ifade eden Dayanç, "24 Mart Perşembe günü için iki bölümden de randevu aldım. Önce kardiyoloji bölümünde eko çekildi. Kalp doktoru ve göğüs doktoru ile de görüştüm. Kalp doktoru, 'kalpte sorun teşkil edecek bir durum yok, biraz kaçak var' dedi. Daha sonra Göğüs Hastalıkları bölümüne giderek, doktora hastamızı gösterdim. Babamda iltihap olduğunu söyleyerek, antibiyotik ve balgam söktürücü yazdı. Daha sonrasında enfeksiyon bölümüne giderek kan verdik, sonuçta enfeksiyon çıkmaması üzerine ayrıldık." sözlerini kullandı.

HASTA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

Babasının düşkün vaziyetini doktorların gördüğünü ama ilgilenmediklerini iddia eden Hasan Hüseyin Dayanç, " 2 ilaç verip bizi köyümüze gönderdiler. Fakat ben 24 Mart Perşembe günü akşamı babamı acile getirmek zorunda kaldım. Hastamı acilden yoğun bakıma kaldırdılar. Dün randevulu olarak gittiğim göğüs doktoruna giderek, 'hastamla siz mi ilgileniyorsunuz bilgi almak istiyorum.' diye sordum, ' ben bakmıyorum, bakmadım.' dedi. Dün kendisine randevulu olarak geldiğimizi ve muayene olduğumuzu 2 ilaç vererek yolladığını söylediğimde ise, 'ben öyle hasta bilmiyorum, tanımıyorum' diyerek tersledi. Hastane kayıtlarında her şey kayıtlı olarak görünüyor. Kime hangi saatte muayene olduk, hepsi sorgulanarak öğrenilebilir." şeklinde konuştu.

BUCAK DEVLET HASTANESİ ÇÖKMÜŞ VAZİYETTEDİR

Hiç kimsenin vatandaşı bu şekilde mağdur etmeye hakkı olmadığının altını çizen Dayanç, ' Burdur Bucak Devlet Hastanesi çökmüş vaziyettedir. Hastalarla ilgilenen olmuyor. Bizi bu şekilde mağdur ettiler, başkaları mağdur olmasın. Babamın durumunda umut olduğunu da söylemiyorlar. Bakmayacaklarsa beni başka bir hastaneye yönlendirmeleri gerekiyor. Geriye dönme şansı var mı ? Belki şu an verilen ilaçları kabul etmiyor. Durumu bilmiyoruz. Biz mağdur olduk başkalarını bu duruma düşürmesinler." diye ifade etti.

Kaynak Linki:https://www.nnchaber.com/bucak-devlet-hastanesinde-magdur-oldugunu-iddia-eden-vatandas-hastane-cokmus-vaziyettedir-7795710-haberi

Editör: TE Bilisim