Valiliklerde bir vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı ve diğer belediyelerde ise bir başkan yardımcısı, muhtarların taleplerinin takibinden sorumlu tutuldu. Ayrıca aynı amaçla, büyükşehir belediyelerinde Muhtarlar Daire Başkanlığı diğer belediyelerde ise Muhtarlar Müdürlüğü kuruldu.

Muhtarların taleplerini elektronik ortamda yapabilmesi için "Muhtar Bilgi Sistemi" (MUBİS) oluşturuldu.

Muhtar Maaşları 17 yılda Yaklaşık 21 Kat Arttı

Muhtarların 2002'de aldığı 97 lira maaş, 17 yılda yaklaşık 21 kat artırılarak, 2 bin 20 liraya çıktı- Köy ve mahalle muhtarları en az bir dönem görev yapmışsa, 5 bin 687 lira olan silah ruhsat harcından muaf oldu. Ayrıca 32 bin muhtar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlandı.

Muhtarlar 2002 yılında 97 lira maaş alıyordu. Bu maaş 17 yılda yaklaşık 21 kat artırılarak, 2 bin 20 liraya çıktı.

.Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle ise 19 Ekim, "Muhtarlar Günü" olarak ilan edildi ve ülke genelinde kutlanmaya başlandı.

Muhtarlara 2002'de ödenen 97 lira muhtar maaşı, son 17 yılda yaklaşık 21 kat artarak 2 bin 20 lira oldu.

Muhtarların en önemli talepleri arasında yer alan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin devlet tarafından ödenmesine yönelik düzenleme de yapıldı.

.Muhtarların bilgi, kültür ve deneyimlerini arttırmaya yönelik planlanan yurt dışı seyahat programları kapsamında, İspanya Endülüs Bölgesi'ne bugüne kadar düzenlenen 20 geziye bin muhtar katıldı.

Editör: TE Bilisim