İstanbul Şişli’deki Mecideyeköy Çevre Hastanesi’nde 4 ay çalışan Anestezi Teknikeri Muhammed Said Nur Oğuz, 2 aylık maaşını alamadığını iddia ederek hastane önünde tek başına eyleme başladı. Konuya ilişkin hastane yönetimine şikâyet dilekçesi yazan Oğuz, sorunun çözülmemesi nedeniyle de istifa ettiğini kaydetti. Küçük bebeği olduğunu ve ekonomik sıkıntı yaşadığını vurgulayan Oğuz, hastanede kendisi dâhil pek çok sağlık çalışanının maaşının yatırılmadığını öne sürdü. Oğuz, “Hakkım olanı alana kadar buradayım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de şikâyette bulunduğunu ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle konuyu mahkemeye taşıyamadığını kaydeden Oğuz, “Eşim yeni doğum yaptı. Ciddi ekonomik zorluklar yaşıyoruz. Maaşımı alamadıkça daha da eksiye indik. İstifa etmek zorunda kaldım. Ancak şimdi de işsizim” diye konuştu.

SÖYLEMLERDE SAĞLIKÇILAR KUTSANDI ANCAK HASTANEDE DURUM FARKLI

Oğuz, “Pandemi döneminde söylemlerle sağlık çalışanları kutsandı. Ancak hastane içerisinde durum hiç de öyle değil. Maaşlarımız ödenmiyor. Hasta ve yakınları tarafından da öyle” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bir Gün
Editör: TE Bilisim